Uitzendingen downloaden van uitzendinggemist.nl (deel 3)

04/11/2009 door: Joost


 

image

Enige tijdgeleden schreef ik al een keer over hoe je uitzendingen kan downloaden vanaf uitzendinggemist.nl met het programma gemistdownloader. Uit de reacties op dit artikel bleek dat gemistdownloader niet altijd goed werkt in combinatie met uitzendinggemist.nl Daarom vandaag een ander programma besproken waarmee je uitzendingen kan downloaden vanaf uitzendinggemist.nl

Uitzendinggemist.nl blokkeert vaak het downloaden van programma’s. Ik heb verschillende programma’s geprobeerd waarmee streaming media kunt downloaden, en met het programma Orbit is het mij uiteindelijk gelukt. Je kunt Orbit downloaden vanaf www.Orbitdownloader.com

Nadat je het programma gedownload hebt kun je het installeren. Tijdens de installatie van Orbit kun je aangeven welke functies je onder andere geïnstalleerd wil het hebben. Zorg er in ieder geval voor dat je de functie "enable grab pro" en "Windows media Player extension" installeert. Na installatie kun je het programma opstarten.

Het mooie van Orbit is dat het automatisch detecteert of er een filmpje afgespeeld wordt in je webbrowser. Zodra dit het geval is zal Orbit je vragen of het deze film of uitzending moet downloaden. Ik heb dit met verschillende webbrowser getest en vaak werkt het prima. Toch is mijn ervaring dat indien je een uitzending wilt downloaden vanaf uitzendinggemist.nl je hiervoor het beste Internet Explorer kunt gebruiken.

Dus laten we maar aan de slag gaan. Start Internet Explorer op en surft naar www.uitzendinggemist.nl, en zoek de uitzending op die je wilt downloaden. In mijn geval kies ik voor "Boer zoekt vrouw". Wacht tot het eventuele reclamefilmpje voorbij is en de...

daadwerkelijke uitzending start. Zodra je programma gestart is zet je je cursor op het beeld. Je ziet vervolgens als het goed is een knop verschijnen met daarop de tekst "GetIT".

image

Klik op het pijltje/driehoekje aan de rechterkant van de knop, ik kies vervolgens voor "get it with grab++". Het kan zijn dat je de melding krijgt om je browser te refreshen, gebruik hiervoor de F5 knop op je toetsenbord. Nadat je dit gedaan hebt verschijnt er een nieuw venster, met daarin de naam van het bestand/uitzending welke je wilt downloaden.

image

Klik vervolgens op deze regel en klik hierna op downloaden. Als het goed is wordt de uitzending vervolgens gedownload. Je kunt overigens het venster waarin de uitzending getoond wordt gerust afsluiten. Het downloaden zal gewoon doorgaan.

Ik hoop dat jullie hiermee verder kunnen! Vragen zijn welkom in comments! Nujij leden, stemmen mag hier ­čÖé

Lees meer over dit onderwerp:

Comments

72 Responses to “Uitzendingen downloaden van uitzendinggemist.nl (deel 3)”