Top 10 online internet tv zenders

27/03/2008 door: Joost


 

internet tv

Internet tv is een behoorlijke hype aan het worden. Ook steeds meer tv-producenten beginnen zich dit te realiseren waardoor het aanbod van programma’s via internet tv steeds groter wordt. Nadeel hiervan is dat er ondertussen een flink aantal internet tv spelers zijn en deze hebben ieder weer een eigen aanbod van tv-programma’s. Om door de bomen het bos te blijven zien (klopt dit?) vandaag een top 10 van wat mij betreft de beste internet-tv spelers met per speler een kleine opsomming van het aanbod.

 

10 – Miro (Win & MAC & Linux)
Miro is een multifunctionele internet tv speler. Miro is ooit begonnen P2P en bittorent client waarin later een videoplayer in geïntegreerd is. De door jouw gedownloade content kun je dus direct bekijken. Hierdoor vind ik Miro eigenlijk geen “echte” internet tv uitzenden. Iedereen kan content uploaden en zo beschikbaar stellen voor het grote publiek.

Dit in tegenstelling tot Joost en Babelgum waarbij de tv shows door grote producenten aangeboden wordt. Dit wil niet zeggen dat de conten welke er te vinden is niet interessant zijn. Maar grote aanbieders zoals MTV en Discovery Channel zul je hier niet vinden.
Download Miro

 

9 – Vuze (Win)
Vuze, voorheen Azureus, is net zoals Miro gestart als bittorent client. In de loop der tijd is hier een videoplayer in gebouwd waardoor je je gedownloade content direct in Azureus kunt bekijken. Azureus biedt zelf dus geen programma’s aan en moet het hebben ven geuploade content van zijn gebruikers. Handig is dat je vanuit Azureus een beeldoverzicht hebt en dus een preview kunt bekijken van wat je wilt downloaden.
Download Vuze

 

8 – ZoomIn.tv (Web based)
ZoomIn.tv is een Nederlandse aanbieder van nieuws via internettv. Via de website van Zoom kun je het laaste nieuws op verschillende gebieden zoals, binnenland, buitendland, sport, entertainment en en beursnieuws online bekijken.
Website

 

7- PcZapper (Win)
PCZapper is een Nederlandse aanbieder van film en internet tv. Hierdoor is het aanbod voor het overgrote deel dus ook Nederlandstalig. PCZapper biedt naast hun internet tv software ook hardware aan waarmee je de content ook vanuit je luie stoel op je tv kunt toveren.

PCZapper heeft geen “eigen content” maar biedt welk een grote verzameling van interessante Nederlandse programma’s aan welke je op een makkelijke manier via hun player kunt bekijken.

Voorbeelden hiervan zijn de programma’s van uitzending gemist, Flodder, Jiskefet, De Lama’s en meer. Voor een overzicht kun je eens een kijke nemen op hun portal op www.pczapper.tv
Download PcZapper

 

6 – SopCast (Win)
SopCast is de illegale broeder onder de internet tv spelers. Andere vergelijkbare spelers van deze aard zijn tvants, PPlive en PPMate. Sopcast is vooral bekend doordat je via dit programma live naar bv het eredivisie voetbal kunt kijken. Daarnaast zijn er tal van andere legale en illegale programma’s en films te bekijken. Omdat TvAnts ook gebruik maakt van P2P technologie hangt de kwaliteit en snelheid van het beeld af van het aantal kijkers. Dit is dus iets om rekening mee te houden. Lees hier meer over SopCast en TVants.
Download SopCast

 

5 – FANTV (webbased)
Wederom een Nederlandse aanbieder met het vesrchil dat deze aanbieder tv aanbied via je webbrowser ipv van een apparte speler....

Dus als je geen zin hebt om software te downloaden is dit een alternatief. FANtv werkt snel en overzichtelijk en heeft eigen aanbod zoals Woon & Klusmagazine, Tuinmagazine, AutoXperience en MotorXperience.
Website

 

4 -FABCHANNEL (webbased)
Te vergelijken met FANTV maar dan muzikaal gericht. Hier vind je een overzicht van duizenden muziekvideo’s in hoge kwaliteit. FABCHANNEL werkt snel en simpel, er is geen installatie van software nodig. Indien je een account aanmaakt, wat niet verplicht is, kun je je eigen playlists samen gaan stellen welke je weer kunt gaan delen met anderen. FABCHANNEL is ideaal om naar bekende en onbekende artiesten te kijken en luisteren. Het heeft mij al veel extra cdtjes doen downloaden (kopen).
Website

 

3 – Livestation (Win)
Livestation is de internetspeler van Microsoft. Livestation is simpel en snel. Waar Joost en Miro beeldvullend opstarten en vol zitten met bewegende menu’s en animaties is Livestation het tegenovergestelde. Dit spreekt mij erg aan, wellicht mede doordat Livestation ook op mijn niet al te snelle computer lekker snel draait.

Livestation bevind zich nog in de beta fase en is dus nogniet vrij te downloaden. Ik mag enkele invites weg geven, dus ben je geïnteresseerd, laat het even weten. Het aanbod van Livestation is nog beperkt, engels en Franstalig en bestaat uit BBC World, EuroNews, France24, Al Jazeera, Sky News en Bloomberg Television.
Website

 

2 – Babelgum (Win & Mac)
Enige tijd nadat Joost gestart was met het aanbieden van internet tv is kwam Babelgum. Babelgum is een internet tv speler welke voor het aanbieden van zijn programma’s net zoals Joost gebruik maakt van P2P techniek. Dit is dezelfde techniek als waarmee je via Kazaa e.a. bestanden download. Beeldkwaliteit van Babelgum is redelijk tot goed, en de snelheid van het programma en is prima! De beelden verschijnen vloeiend op het scherm ondanks mijn niet al te snelle internetverbinding. Babelgum zendt o.a de Serie A (Italiaans voetbal), klassieke films, documentaires, Gong (tekenfilms), Extreme sports en veel meer uit.
Download Babelgum

 

1 – Joost (Win & Mac)
Na een enorme hype is Joost behoorlijk terug gezakt op de populariteits poll. Technische problemen en interne conflicten waren/ zijn hiervan de oorzaak. Joost draait niet zo soepel en snel als concurrent Babelgum maar het aanbod daarentegen is een stuk groter. Klein nadeel is dat dit over het algemeen engelstalig is maar dit zal volgens Joost in de toekomst ook Nederlandstalig worden. Joost heeft verschillende channels waaronder The Sexy Clips Channel, Fifth Gear, MTV, NBA basketball, Soccer channel, History Channel en meer. Zeker het bekijken waard!
Download Joost

 

 

Room Eleven op Fabchannel.com

Meer spelers gevonden? Laat het weten in de comments
Vragen? Stel ze op het forum

Lees meer over dit onderwerp:

Filed under: Internet TV
Tags: Internet TV

Comments

5 Responses to “Top 10 online internet tv zenders”
 1. madbello schreef:

  Hellemaal top weer 😉 Thanks

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 2. Joost schreef:

  thx 🙂

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 3. Joost schreef:

  thx Mike, idd een mooie aanvulling

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 4. lukie schreef:

  joost tv wil bij mij niet laden het blijft maar zeggen connecting en na een paar minuten sluit het zichzelf af any help plz

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 5. Jeroen schreef:

  READONPLAYER!

  DIT is de allerbeste… ongetwijfelt! 😀
  en nog GRATIS ook!!

  check:

  http://www.readontech.com

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

Geef jouw tips over dit onderwerp

*


Op de hoogte blijven de beste downloadsites? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief