Spotnet downloaden, installeren en gebruiken

15/05/2011 door: Joost


Spotnet downloaden

Om u wegwijs te maken in de wondere wereld van Spotnet hebben wij hier een heldere handleiding voor u klaar. Zo ontdekt u zelf stap voor stap de talrijke mogelijkheden van deze applicatie . Een applicatie die het mogelijk maakt om nieuwsberichten, ook wel spots genoemd, uit nieuwsgroepen te downloaden.

Spotnet gedefinieerd

Via Spotnet is de gebruiker in staat om alle nieuwtjes die ergens te velde in een nieuwsgroep verschijnen binnen één applicatie te ontvangen. Op deze manier ontsnapt geen enkel nieuwsbericht aan de aandacht en bent u altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Voor velen is Spotnet de vervangapplicatie bij uitstek voor het vroegere FTD, dat de boeken heeft moeten sluiten na een verloren rechtzaak.

Niet alleen is geen enkel nieuwsbericht meer veilig door het gebruik van Spotnet, maar biedt deze applicatie u ook nog eens de mogelijkheid om de zogenaamde “spots” te downloaden. Spotnet heeft namelijk een eigen ingebouwde downloadfunctie waarmee u specifieke bestanden kunt downloaden. Bij eventuele schade aan de bestanden worden ze automatisch gerepareerd en ook compressiebestanden vormen voor Spotnet geen enkel probleem. In een handomdraai wordt ieder bestand uitgepakt zonder dat u daarvoor beroep moet doen op andere applicaties zoals Winzip of Winrar.

Let wel, slechts sommige providers ondersteunen het downloaden van berichten uit nieuwsgroepen. In andere gevallen zult u gebruik moeten maken van betaalde nieuwsservers.

De voor- en nadelen van Spotnet op een rijtje

Ook Spotnet heeft zijn specifieke voor- en nadelen die we hier even op een rijtje zetten:

Voordelen:

  • Via Spotnet gaat u gebruik kunnen maken van onder anderen FTD spots.
  • De Spotnet database is decentraal van opzet.
  • Spotnet is uiterst gebruiksvriendelijk en heeft een heldere en duidelijke interface.
  • Spotnet is als applicatie volledig in het Nederlands beschikbaar.
  • Spotnet is een manusje-van-alles. Zowel downloaden, repareren als uitpakken is geen enkel probleem voor Spotnet.

Nadelen:

  • De stabiliteit van Spotnet is niet altijd 100%. Van tijd tot stond kan de applicatie vastlopen.
  • Niet alles spots kunnen geopend worden.
  • Voor het gebruikt van Spotnet is Microsoft .NET Framework 4.0 vereist. Dit is gratis te installeren.


De installatie tot in de puntjes uitgelegd

 

1) Klik op ‘download het programma Spotnet’ en vervolgens op ‘opslaan’. Spotnet kun je van e volgende locaties downloaden:

spotnet downloaden

2) Kies vervolgens de locatie waar u het installatiebestand wenst op te slaan en klik nogmaals op ‘opslaan’.

3) Wacht een ogenblik tot het programma is gedownload.

4) Als de download is voltooid, kunt u op ‘sluiten’ klikken.

5) Ga vervolgens naar de plek waar u het bestand heeft opgeslagen en dubbelklik op het bestand of open het bestand.

6) U kunt nu beginnen met de eigenlijke installatie van het programma. Op het Windows waarschuwingsscherm klikt u op ‘uitvoeren’.

spotnet installatie uitvoeren

7) Zoals al eerder aangegeven werkt Spotnet niet zonder Microsoft .NET Framework 4.0. Tijdens de installatie zal het programma zelf nagaan of u al over Framework 4.0 beschikt. Indien Microsoft .NET Framework 4.0 nog niet aanwezig is, zal u gevraagd worden om het te installeren. Klik daarom op ‘ja’.

8) Vervolgens klikt u op ‘volgende’ om de installatie verder te zetten.

9) Kies nu zelf de locatie waar u het programma wilt installeren. Hebt u een keuze gemaakt, dan kunt u op ‘volgende’ klikken.

10) Op het volgende installatiescherm wordt gevraagd of u een aparte map wilt in het start menu van Windows. Indien ja, klikt u op ‘volgende’. Indien nee, vinkt u ‘geen menu Start map maken’ aan en dan op ‘volgende’.

11) Wacht een ogenblik tot de eigenlijke installatie van Spotnet is voltooid.

12) Als uw computer nog niet beschikte over het programma MS .NET Framework 4.0 dan zal dit nu geïnstalleerd worden. Het enige wat u in dit geval hoeft te doen, is de licentievoorwaarden accepteren en op ‘installeren’ klikken.

13) Wacht een ogenblik tot de installatie van Framework 4.0 is voltooid.

14) Nadat MS .NET Framework 4 is geïnstalleerd, mag u op ‘voltooien’ klikken.

15) Een bericht zal aangeven dat de installatie van Spotnet is voltooid. Door op ‘voltooien’ te klikken, kunt u het programma gaan gebruiken.

 

Hoe Spotnet configureren en enkele handige tips

Ga via het Start menu naar het programma Spotnet en start het op. Bij het voor de eerste maal opstarten, zult u opmerken dat Spotnet vraagt naar de gegevens van de nieuwsserver. U hebt nu twee mogelijke opties. Of u vult de nieuwsservergegevens in...

die uw provider ondersteunt. Sommige Internetproviders bieden een nieuwsserver aan. De benodigde gegevens vindt u in dit geval meestal op de website van uw provider. U kunt natuurlijk ook steeds contact opnemen met de provider om deze gegevens te verkrijgen. Of als uw Internetprovider geen ondersteunende nieuwsserver aanbiedt, dan zult u beroep moeten doen op betaalde nieuwsservers zoals deze van htt://www.newsconnection.nl . Kies op hun website het gewenste abonnement en vul de gegevens van de server in tijdens het opstarten van Spotnet.

Na het invullen van alle gegevens drukt u vervolgens op ‘add server’.

spotnet add server

Als alle gegevens correct zijn ingevoerd dan zal Spotnet meteen van start gaan met het opladen van de eerste spots.

Als het opladen voltooid is, krijgt u een duidelijk overzicht van alle gedownloade spots. Eventuele spots die nog aan het downloaden zijn, kunt u bekijken via het menu ‘downloads’.

spotnet overzicht

Wenst u uw ‘spots’ op een specifieke locatie op te slaan dan kunt u de downloadlocatie aanpassen via ‘bewerken’ – ‘downloadmap’.

downloadmap

Selecteer de gewenste folder of locatie op uw PC en klik ‘OK’ om dit te bevestigen.

Sommige gebruikers verkiezen om het bestand met een ander programma te downloaden en enkel de NZB file te downloaden via Spotnet. Deze optie kan aangepast worden via ‘Bewerken’ – ‘Downloadknop’.

image

Om te vermijden dat u na het opstarten steeds manueel naar de nieuwste spots moet vragen, kunt u via ‘Bewerken’ – ‘Instellingen’ kiezen voor de optie ‘Bijwerken tijdens het opstarten’. Bij iedere opstartbeurt zal Spotnet automatisch op zoek gaan naar de nieuwste ‘spots’.

image

De interface van Spotnet beschikt over enkele eenvoudige, maar nuttige functies. Zo vindt u links boven een zoekfunctie. Deze stelt de gebruiker in staat om snel op een bepaalde zoekterm binnen alle spots te zoeken.

zoeken spotnetNaast de zoekfunctie bestaat ook de mogelijkheid om filters toe te passen en op deze manier een specifiek overzicht van spots op te roepen. Links onderaan tot slot laat Spotnet u toe om uw eigen filters te creëren.

filters in spotnet

Laten we bijvoorbeeld eens een filter maken die enkel op zoek gaat naar DVD’s van het formaat DVD5 en Bluray.

filters instellen spotnet

Na het bepalen van de parameters van uw nieuwe filter kiest u voor ‘Toevoegen’. Kies nu zelf een naam voor uw nieuwe filter zodat u ook nog later weet om welke filter het gaat en klik vervolgens op ‘OK’.

filter toevoegen

Uw eigen filter zal nu verschijnen in het lijstje van filters. Even de filter selecteren zal ervoor zorgen dat Spotnet net die spots gaat tonen die aan uw parameters beantwoorden.

image

Wij hopen met deze uitgebreide handleiding wat licht te hebben geworpen op de verschillende mogelijkheden die Spotnet zijn gebruikers biedt. Veel plezier met het programma!

Lees meer over dit onderwerp:

Filed under: Deze website

Comments

103 Responses to “Spotnet downloaden, installeren en gebruiken”