Programma´s downloaden van uitzendinggemist.nl

01/09/2008 door: Joost


logo

Lees hier een update van dit artikel

Voor veel mensen zal de website uitzendinggemist.nl geen onbekende site zijn. Via deze website vind je een groot archief met tv-programma’s van de publieke omroepen. Om deze programma’s te kunnen bekijken heb je een browser nodig en Windows media player.

Wat mij betreft is een groot nadeel van deze website, dat films downloaden naar je harde schijf om ze later nog eens terug te bekijken, of om ze bijvoorbeeld te branden naar een DVD. Daarom vandaag een handleiding hoe je de uitzendingen op uitzending gemist.nl toch kunt downloaden en vervolgens kunt opslaan op je harde schijf. In een volgend artikel zal ik uitleggen hoe je de gedownloade bestanden op dvd kunt zetten zodat je ze later kunnen bekijken vanaf je DVD speler.

Stap een: Downloaden van “Super”.

Allereerst hebben we het gratis programma Super nodig. We gaan naar de website www.erightsoft.com en klikken vervolgens boven in het beeldscherm op freeware > Super > download. Hierna klik je op “start downloading super” en vervolgens op “download” en “download en use“. Helemaal onderin het scherm zie je “Download SUPER” staan. Klik hierop. Vervolgens wordt het bestand van 26 MB gedownload. Installeer het programma, dit kan flink wat tijd in beslag nemen, dus heb gedult!

Stap twee: een map aanmaken

Om later overzicht te houden in de door jou gedownloade tv-programma’s, is het aan te raden een speciale map aan te maken in “mijn documenten” > “mijn video’s”. Deze map zou je bijvoorbeeld tv -programma’s kunnen noemen.

Stap drie: Tv-programma kiezen op uitzendinggemist.nl

Om een uitzending te kunnen downloaden van uitzendinggemist.nl heb je de link naar deze uitzending nodig. Ga naar www.uitzendinggemist.nl en selecteer de uitzending die je wilt binnenhalen. Vervolgens laat je het tv-programma afspelen in het pop up venster van uitzendinggemist.nl Zodra het programma afspeelt klik je met de rechtermuisknop op het filmpje en kies je voor “eigenschappen”. Hier vind je in het tabblad “bestand” achter het veld locatie een link naar het .asf bestand. Selecteer deze link door erop te dubbelklikken en klik hier vervolgens op met de rechtermuisknop en kies de optie kopiëren. (afbeelding 1)

selecteerlink Afbeelding 1: Link locatie selecteren

Stap vier: De link openen in kladblok

De link die je in de vorige stap gekopieerd hebt kunnen we helaas niet rechtstreeks gebruiken. De daadwerkelijke locatie van het filmpje is verscholen in het linkbestand. Om de juiste locatie van het filmpje te ontdekken openen we het Windows kladblok en kies we voor...

“bestand” > “openen”. Klik rechts in het venster achter “bestandsnaam”, kies ” plakken” en klik op de knop openen. Kladblok opent nu een link naar de videostream, en als het goed is begint deze met mms://.

Als je de link niet volledig inbeeld ziet, kies dan in het menu van kladblok voor “opmaak” > “automatische terugloop”. Selecteer de volledige link, deze staat tussen aanhalingstekens en begint vaak met mms:// en eindigt op .asf.

Voorbeeld: http://cgi.omroep.nl/cgi-bin/streams?/id/NOS/serie/8stspStudioVoetbal/POW_00163534/bb.20080831.asf

Klik met de rechtermuisknop op de geselecteerde link en kies voor kopiëren.

Stap vijf: Videostream downloaden met Super

Start Super op (schrik niet van alle instellingen!) en klik met de rechtermuisknop op een willekeurige plek in het programmavenster. Kies nu in het menu dat verschijnt voor “Add media streaming links”. Vul hier het adres van de video in door de, in de vorige stap gekopieerd en link, in het schermpje te plakken. Plaat een vinkje bij “Save stream to your harddisk” en kies “Ok”. Indien je meerdere tv-programma’s wil downloaden dan herhaal je stappen 3,4, en vijf.

Stap zes: Map kiezen en starten met downloaden

Onder in het venster van Super zie je een lijst met taken: dit heet de wachtrij. Hier vind je ook de locatie naar de videostream. Voordat we gaan downloaden moet je eerst de map opgeven waarin je het gedownload bestand wilt bewaren. Klik met de rechtermuisknop op een willekeurige plek in het venster, en kies voor “Output file saving management“. Selecteer de map die je hebt aangemaakt bij stap twee en kies voor “save changes”. Plaats vervolgens een vinkje voor de videostreams in de wachtrij (onder inbeeld). Klik nu op “save active screens” om de uitzendingen te downloaden. Je kunt de voortgang van je download volgen boven het wachtrijvenster.

Stap zeven: gedownloade uitzendingen testen

Zodra de uitzending is gedownload, vindt die deze terug in de map TV-programma’s. Open deze map en geef je bestand(en) een naam die je makkelijk kunt onthouden, bijvoorbeeld “studiosport.asf”. Dubbelklik op het bestand om de uitzending te bekijken. In veel gevallen zal de uitzending weergegeven worden in Windows Media Player, dit is in de Windows de standaard speler voor asf (Flash) bestanden. In een volgende handleiding zal ik uitleggen hoe je deze bestanden kunt omzetten naar een formaat waar alle afspeel software mee overweg kan. Succes!

Lees meer over dit onderwerp:

Filed under: Downloaden
Tags: Uitzendinggemist

Comments

32 Responses to “Programma´s downloaden van uitzendinggemist.nl”
 1. Leo Boeren schreef:

  Goede handleiding die lijkt te werken voor uitzendiggemist.nl, maar niet voor rtl.nl. Daar vraagt ie om een username en password.

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 2. Joost schreef:

  deze is idd alleen voor ug. Ik zal ook een kijken naar RTL.

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 3. Gemma schreef:

  ben je er al achter of je ook programma’s van bijvoorbeeld RTL zo kunt opslaan en branden?

  tnks!!!

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 4. Roel schreef:

  Mooie handleiding! Maar weet je toevallig ook hoe ik filmpjes als een ander soort bestand opslaan zoals .mpeg of .mp4 zodat ik het direct op mijn Ipod kan zetten?

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 5. Bram schreef:

  Bedankt! Ik had er veel aan.

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 6. Joost schreef:

  @Roel, je kan hiervoor een converter gebruiken, deze zijn veel te vinden op internet:
  http://www.google.nl/search?hl=nl&q=asf+to+mpeg&btnG=Zoeken&meta=

  @Gemma, nog geen ttijd gehad helaas 🙁

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 7. Joke schreef:

  Als je de (gratis) realplayer download van http://www.netherlands.real.com/player/win/ dan komt er een pop-up zogauw je een video bekijkt op b.v youtube of uitzending gemist met de vraag of je de video wil downloaden.Wel met de muis op het afspelende videobeeld gaan staan.
  Heb het zelf nog niet uitgeprobeert,dus weet niet wat de kwaliteit is of hoelang het duurt.

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 8. mirjam schreef:

  Aanvulling op “Stap vier: De link openen in kladblok”: mocht het met kladblok/notepad niet werken, probeer het dan met Wordpad. Mijn .asx playlist werd in notepad niet geopend, maar in wordpad wel.

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 9. Bianca schreef:

  Ik ben er nu ook één aan het proberen van programmagemist! Dus ben benieuwd of die het doet.

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 10. Wendy schreef:

  Joost, ben je er al achter of het ook werkt met rtl.nl of net5.nl? Hoop het wel…

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 11. miranda schreef:

  goede handleiding!!!! http://www.zamzar.nl is ook handig voor andere bestanden downloaden!! de site wijst zichzelf!

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 12. Ivo schreef:

  Joke bedankt.Ik ben niet zo handig,maar de Realplayer downloaden was makkelijk.Als ik een filmpje kijk komt er een pop-up met :Download this video.Aanklikken en klaar.Toch veel makkelijker als de handleiding op deze website met Super.

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 13. Henk Bulsink schreef:

  Een alternatief programma is GetASFStream. Zojuist getest. Werkt perfect voor het downloaden van streaming video via b.v. http://www.uitzendinggemist.nl

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 14. Carl Schuiveling schreef:

  Een heel mooi en eenvoudig programma is WM Recorder 8.0 je hoeft alleen de url in te vullen en een map aanmaken en het is zo te downloaden

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 15. Dik schreef:

  Hallo Joost.
  Bij stap vijf gaat het bij mis. Ik krijg in het menu in Super namelijk niet “Add media streaming links” te zien.
  Heb n advies voor mij?
  Ps Bedankt verder voor alle duidelijke handleidingen, maak er graag gebruik van.
  Grt

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 16. Joost schreef:

  Hi Dik,
  krijg je volgend scherm te zien?
  http://www.erightsoft.com/SUPERsnap1.html

  probeer anders eens Ctrl+M, je zou dan de url direct toe moeten kunnen voegen

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 17. Dik schreef:

  Hi,
  Allereerst bedankt voor je snelle reaktie.

  Ik krijg niet precies hetzelfde scherm te zien als in jouw voorbeeld.
  Bij mij staat linksboven in (select the output proces) niet mp4 maar mux video&adiostreams. Onderaan is alleen de knop playeroptions geactiveerd. En na rechterklik krijg ik wel het voorbeeldscherm van jou te zien, echter zonder de 2e t/m 9e regel. Die zijn zwart/niet zichtbaar.

  Hierboven had Ivo ook n reactie geplaatst dat er nu tegenwoordig n download button van realplayer verschijnt. Daar had ik ook gebruik van gemaakt, maar dan komt het programma van uitzendinggemist ondersteboven op mijn harde schijf te staan. Komt dat je bekend voor?

  Ik ben overigens nog een pc-leek. Ik begin nu pas wat te leren waarbij ik veel gebruik maak van al jouw zeer duidelijke en overzichtelijke handleiding. Mijn dank voor de moeite die je daar voor neemt.

  Dik

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 18. Joost schreef:

  Hoi Dik,
  blijkbaar is er weer behoorlijk wat veranderd, ik hoop er vandaag even naar te kunnen kijken! Indien anderen een oplossing hebben gevonden..

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 19. Dik schreef:

  Joost, alvast bedankt voor de moeite die je er voor doet. Ik wacht in spanning af.
  Dik

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 20. Joost schreef:

  DAg Dik,
  nadat je super hebt opgestart zie je helemaal linksboven in het scherm 2 “selectierondjes”. Wijzig deze naar de bovenste en klik dan met je rechtermuisknop ergens in het veld. als het goed is kun je nu wel kiezen voor “Add media streaming links”.

  En nog wat anders, je kunt de url van het filmpje ook wat makkelijker krijgen door met je rechtermuisknop in heet beeld van het filmpje te klikken (nadat de reclame voorbij is!) en dan te kiezen voor eigenschappen. Vervolgens zie je helemaal onderin “locatie:” staan. Deze url kopieer je en plak je in super.

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 21. Dik schreef:

  Heel erg bedankt, Joost. Ik heb het direkt gedaan (hoe simpel was deze oplossing eigenlijk) en het werkt perfect voor het downloaden. Heel erg bedankt voor het uitzoekwerk.
  Nu moet ik uitzoeken hoe ik dit ‘asf’ moet veranderen en hoe ik het kan branden zodat ik het op mijn gewone dvdspeler kan afspelen. Heb jij daar ook ergens n handleiding voor?
  Nogmaals bedankt!
  Dik

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 22. Joost schreef:

  Hoi Dik,
  Graag gedaan 🙂 Het branden hangt af van je brandprogramma, probeer het bestand gewoon te laden in je brandprogramma en te branden op dvd.
  het kan iig met :
  http://www.free-codecs.com/download/Video_DVD_Maker_Free.htm

  Lees ook even wat ik schrijf over dit programma:
  http://www.tvjoost.nl/7-x-gratis-brandprogramma-om-dvd-en-cds-te-branden/

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 23. Dik schreef:

  Hi Joost.
  Ik heb IMGburn. Maar wat dat program brandde werd niet door mn dvd speler herkend. Nu met dvdmakerfree is het wel goed gegaan, en op zich makkelijk, wederom mijn dank. Alleen duurde het omzetten van n tvprogramma van twee uur ruim zeven uur!, en daarna 15 minuten branden. Een snellere manier is er zeker niet?
  Groet Dik

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 24. Joost schreef:

  Hi Dik,
  Dat kan idd lang duren, de film moet geconverteerd worden naar een afspeelbaar formaat voor je dvd spelen en dat kost veel rekentijd. De ene software doet dat wat sneller dan de andere, maar het hangt het meest af van de snelheid van je computer. Weinig aan te doen helaas, of nieuwe comp. 🙂

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 25. To schreef:

  Krijg het helaas niet aan de praat, maar de tip van Henk Bulsink werkt top! Bedankt! GetASFStream werkt goed!
  link:
  http://66.163.168.225/babelfish/translate_url_content?lp=ja_en&trurl=http://tetora.orz.ne.jp/forum/gasdown/download.cgi&.intl=nl

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 26. jantien schreef:

  Hi,
  Ik gebruik dezelfde techniek (kladblok etc) al een tijdje maar dan met IDM (internet downloadmanager). Werkte altijd perfect, tot een week geleden.

  Het lijkt er op dat UG ook een password protection heeft toegevoegd en dat downloaden niet meer mogelijk is. Enig idee hoe dit te omzeilen.. Ik woon in uganda en live stream bekijken is echt geen optie.

  Zou jammer zijn als het niet meer kan.

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 27. Joost schreef:

  Hi Jantien,
  Dit is misschien een goede oplossing?
  http://www.tvjoost.nl/programmas-downloaden-van-uitzendinggemist-rtlgemist-en-sbs-gemist

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 28. Jetske schreef:

  Wow, hoe lang duurt dat laden gemiddeld? ik heb niet echt een slome computer naar mijn idee maar het duurt toch al een tijdje, waar kan ik zien hoe lang het nog duurt?
  X

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 29. Jetske schreef:

  o hij is al klaar met downloaden, ik was weer te ongeduldig xD Maar nu wou ik met windows movie maker hem bewerken doet ie het niet en krijg ik dit bericht:

  Het bestand C:\Users\Jetske\Videos\Voc\afl 1\legacy_player__ceres_1_bnn_rest_2010_pow_00264271_bb.20100305.asf is niet geïndexeerd en kan niet worden geïmporteerd.

  Het bestand C:\Users\Jetske\Videos\Voc\afl 1\legacy_player__ceres_1_bnn_rest_2010_pow_00264271_bb.20100305.asf is niet geïndexeerd en kan niet worden geïmporteerd.

  Wat moet ik nu doen?

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 30. Joost schreef:

  @Jetske: Het bestand is waarschijnlijk niet compleet, speelt hij wel goed af op andere players?

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 31. Hans schreef:

  Hoi Joost,

  Wanneer ik super installeer dan kom er een melding over een trojan horse in het bestand mkv.ax.spk.

  iets over bekend?. ik gebruik mcafee total protection.

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 32. Joost schreef:

  mcafee reageert nogal snel, mij is niets bekend over een trojan

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

Geef jouw tips over dit onderwerp

*


Op de hoogte blijven de beste downloadsites? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief