Miro, een Joost alternatief

07/08/2007 door: Joost


miro video player

Miro heette voorheen (Democracy Player) en is een multifunctionele videoplayer gesponsord door Mozilla. Je kunt je met Miro (gratis) abonneren op honderden videokanalen. Er zijn op voorhand al enkele kanalen geselecteerd, maar als je op de Miro Guide klikt kan je bladeren door 1.500 andere kanalen.

Het leuke van Miro is dat je ook de videosites van YouTube, Veoh, Google Video, Blogdigger, Revver, DailyMotion, en blip.tv doorzoeken op films. Het enige wat je hoeft te doen is, via de Video Search button, een trefwoord te typen en een videosite kiezen.

De nadruk bij Miro ligt echter niet bij de zelfgemaakte filmpjes maar bij de professionele content: nieuws, comedy, wetenschap, reizen, technologie. De kwaliteit van de beelden is prima. een andere leuke optie is dat bij elk kanaal vermeld staat welk genre video’s het zijn, bv om full screen op je computer te kijken of in klein formaat voor bv je iPod.

Het verschil met Miro t.o.v. andere programma’s? Het allerleukste is dat je met Miro zelf content kan...

toevoegen via je zoektochten bij videosites en dat je ook zelf kunt bepalen wat je er mee doet. Je kan ze bewaren of omzetten naar een ander formaat om ze later bv op je iPod te bekijken. Tevens worden alle kanalen up to date gehouden via RSS feeds. Miro is een gebruiksvriendelijke video-RSS aggregator, die bijna alle videoformaten aan kan.

 

 

download miro

Lees meer over dit onderwerp:

Filed under: Mediaspelers

Comments

67 Responses to “Miro, een Joost alternatief”