Les2: De nieuwste films downloaden met Google

17/08/2007 door: Joost


Films downloaden

Google is op dit moment de meest gebruikte zoekmachine. Dat is niet voor niets want via Google krijg je bijna altijd het gewenste resultaat. Maar als je via google op zoek gaat naar websites waar je gratis films of muziek kunt downloaden kom je eigenlijk altijd bij een commerciële site terecht waar niets valt te downloaden of waar je moet betalen. Gratis films downloaden is echter niet zo moeilijk.

Daarom vandaag een aantal slimme manieren om via Google gratis de nieuwste films te downloaden.

Open directories

Om te begrijpen hoe je dit kunt doen allereerst wat korte informatie over Open directories. We gebruiken het volgende voorbeeld: Stel je je hebt zelf een website gemaakt en online gezet. Dan wil je natuurlijk dat je website bezocht wordt en dus meld je je site aan bij Google en andere zoekmachines.

Eigenaars van websites (webmasters) kunnen aan Google doorgeven welke pagina’s of mappen van hun website wel of niet mogen worden getoond in de zoekresultaten. Dit gaat via een speciaal bestandje genaamd robots.txt dat op de webserver geplaatst wordt.

Lekker belangrijk zal je misschien denken, maar… het komt regelmatig voor dat de webmaster vergeet dit (goed) in te stellen. Met als resultaat dat Google alle mappen en bestanden (en dus ook de bestanden die verborgen hadden moeten blijven) indexeert en vervolgens toont in de zoekresultaten. Dit soort onbeveiligde mappen noemen we “open directories“. En juist deze open directories bevatten vaak veel interessante films, maar ook andere bestanden en programma’s om welke we gratis kunnen downloaden.

Het vinden van open directories

Wat open directories dus zo interessant maakt is dat ze soms bestanden bevatten die eigenlijk niet bedoelt waren voor het grote publiek.

We gaan even verder met het vorige voorbeeld. Stel je maakt een website voor familie en vrienden om je laatst gedownloade films en muziek te delen. Als je de mappen waarin je de films plaatst niet goed “afschermt” voor Google wordt de inhoud hiervan, de films en muziek, getoond in de zoekresultaten. De uitdaging voor ons is dan om deze mappen te vinden en de inhoud te downloaden. Daarvoor moet je “slim zoeken” met Google.

Films downloaden uit open directories

Als voorbeeld gaan we op zoek naar de film “Fitna”, aangezien deze film geen copyrights heeft.

 • Start je webbrowser en surf naar Google.nl
 • Typ in het zoekvenster de volgende opdracht:
 • Intitle:”index of” “last modified” rar “fitna”
 • Inclusief de aanhalingstekens!


en klik op zoeken.

Indien je dit goed gedaan hebt zul je deze resultaten zien (complimentje voor jezelf, we zitten al over de helft!)

Voordat we verder gaan..

Even snel iets over wat je nu precies ingetypt hebt, je mag het hierna snel weer vergeten. Het eerste deel (vanaf intitle tot modified) is altijd gelijk. Je zoekt hiermee naar de websites die in de titel “index of” hebben staan en waar op de pagina zelf de woorden “last modified” staan. Dit zijn typisch zoektermen voor open directory’s.

De zoekterm RAR slaat op de extensie van het bestand dat je wilt zoeken. Rar en Zip zijn extensies voor “ingepakte” bestanden. We geven deze extensie mee aangezien films vaak ingepakt zijn en we zo dus een goede kans hebben op resultaat. Als we bijvoorbeeld naar muziek hadden willen zoeken hadden we hier “mp3” in kunnen vullen. Andere veelgebruikte extensies voor films zijn divx, xvid,...

avi, mpeg, en iso. Je mag het ook weglaten. Dan gaat Google op zoek naar alle resultaten zonder te filteren op het soort bestand.

Het laatste gedeelte van de zoekopdracht is de werkelijke naam van de film, in dit geval “fitna”.

En nu verder!

Open directories zijn vaak pagina’s zonder opmaak. Commerciële sites hebben deze manier van zoeken ook al uitgevonden en zullen tussen de “echte” open directories ook hun resultaten willen aanbieden.

Deze haal je er snel uit omdat deze pagina’s vaak een mooiere opmaak hebben met gekleurde achtergrond en advertenties. Echte open directories hebben bijna altijd een witte achtergrond en hebben als titel in de zoekresultaten vaak “index of” staan. Daarnaast bevatten ze geen advertenties of banners.

Open directories zijn nooit “opgemaakt”. Indien er reclame, banners of foto’s weergegeven worden heb je te maken met een nep open directory.

image

Fig1: Een voorbeeld van een “echte” open directory

Klik een aantal resultaten aan en kijk maar eens wat er gebeurd. In het begin zal het even testen en zoeken zijn maar je zult er al snel meer handigheid in krijgen en leren onderscheiden wat nuttig en wat niet. In mijn geval heb ik geklikt op het 1e resultaat in Google met als titel “Index of /”

Nadat je hier op geklikt hebt zal je een  aantal bestanden vinden welke je kunt downloaden door er op te klikken. Het eerste bestand in de rij genaamd Fitna-english.flv is het bestand dat we zoeken. Het is de film Fitna in flash formaat. (ik heb voor fitna gekozen aangezien deze film geen copyrights heeft) Nadat je de film gedownload hebt kun je het openen door er op te dubbelklikken. Je hebt wel een videospeler nodig welke flv bestanden kan afspelen zoals flvplayer.

Update: Mocht je dit allemaal veel te lastig vinden, vandaag kreeg ik een tip van peteraar over de site http://index-of.blogspot.com/ Hier hoef je alleen de naam van de film in te vullen en de site zoekt dan automatisch in de open directories. Ideaal!

Tot slot

Standaard ondersteund internet Explorer het gelijktijdig downloaden van maximaal 2 of 4 bestanden. Dit kan lastig zijn als je in 1x een hele map wilt downloaden. Een downloadmanager is dan een goede oplossing. Orbit een prima gratis download manager.

Behalve films kun je op deze manier ook muziek en software downloaden. Het is een kwestie van proberen en testen. Let er wel op dat je met alleen downloaden aan de goede kant van de wet zit. Het aanbieden van deze bestanden is een ander verhaal.


Lees meer over dit onderwerp:

Filed under: Downloaden
Tags: Films downloaden

Comments

1.993 Responses to “Les2: De nieuwste films downloaden met Google”
 1. peteraar schreef:

  Ik gebruik deze supertool dan hoef je niet steeds die intitle:”index of” “last modified enzo. in te typen:

  http://index-of.blogspot.com/

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 2. H.a.n.d. schreef:

  Ik zou ook eens op http://www.podnix.com kijken.

  Eventueel zoeken en downloaden via Yougoodai

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 3. ik schreef:

  ik snap het nog niet helemaal, ik wilde graag dunya & desie of step up 2 downloaden, maar dat lukte me niet. kan iemand mij helpen?

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 4. BE schreef:

  Hoi. Het downloaden lukt me ook niet. Ik probeerde al vanalles..
  Heeft iemand nog goede tips?

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 5. saskia schreef:

  Hoi, ik zou gewoon graag en paar films en series bekijken, maar ik snap niet hoe je overal moet komen, en ik begrijp dat gedoe over index al helemaal niet.

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 6. saskia schreef:

  Kan iemand mij helpen

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 7. Roos schreef:

  joox.net is goed en google.nl.tt

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 8. Omer schreef:

  Uhmmm me buurvrouw die ( brand ) dus nieuwe dvd’s
  Nieuwe films..
  Dat wil ik dus ook ..maar weet niet Hoe…misschien dat iemand memeer kan informere…BVDM
  CIaoo

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 9. Joost schreef:

  @Omer: deze hele website gaat hier zo’n beetje over.. 🙂
  zie: http://www.tvjoost.nl/tutorials-handleidingen

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 10. Renske schreef:

  bij mij lukt het niet helemaal, ik krijg steeds bericht van een virus genaamd trojaans paard.
  maar als iets niet lukt met downloaden, download dan bitlord daarmee kun je films downloaden is heel makkelijk ik gebruik het zelf ook heel vaak.
  gr Renske

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 11. Marijn schreef:

  Heee joost..Goede Site joh..
  Alleen ik snap het niet helemaal..
  Ik wou namelijk Spion van Oranje downloaden..
  Heel internet bijna afgezogt -_-”
  Maar dat “open Dictory” Snap ik niet..Kun je mij ff helpen of een link
  geven waar je Spion van Oranje kunt downloaden..??
  Alvast bedankt;)

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 12. Sabaah schreef:

  hoi,
  ik wil graag confessions of a shopaholic downloaden,
  ik heb alles al geprobeeert, converters, dit index gedoe, google, enzo.
  maar ik vind hem maar niet, 🙁 wil iemand helpen?
  mvg,

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 13. priscilla schreef:

  ik snap het ook niet meer dah dwonloaden van bitlord.kan beter niet doen teveel beschadiggingen zegge ze. dus wahh nu ik heb echter alles geprobeerd en de mensen die het weten die doen alsof dat het ook niet lukt of ze geven de website niet thisss erg kinderachtig hoor
  maar als julie iets wete wil je het dan zeggen
  julie zijn niet zo kinderachtig he

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 14. Joost schreef:

  Nee hoor, ik kan je downloaden via torrents adviseren, zoek even op dit weblog, bv hier: http://www.tvjoost.nl/tutorials-handleidingen/

  en je vind voldoende handleidingen,

  succes

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 15. Joost schreef:

  Hi Marijn,
  sry, linken naar films doe ik liever niet. Probeer isohunt eens, je kunt daar downloaden via torrents . Hoe torrents werken vind je voldoende op dit weblog, oa:
  http://www.tvjoost.nl/tutorials-handleidingen/

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 16. Movie Man schreef:

  Je kan gewoon GRABOID downloaden dan kan je gratis films in High Quality downloaden je maakt een account aan en dan mag je 4000 MB aan films downloaden maar als dat op is kan je gewoon een nieuwe account aan maken het werkt goed en het downloaden duurt maar 15 minuten en dat is op elke computer zo.
  Ik heb op graboid al meer dan 8 films gedownload in hq de nieuwste

  somige van die films staan ook op mijn site !

  confessions of a shopaholic
  The Hangover (in blue ray)
  Transformers: Revenge of the Fallen
  en nog veel meer

  http://www.graboid.com/home/download/

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 17. Joost schreef:

  Thx voor de input MM! Heb Graboid ooit eens geprobeerd:
  http://www.tvjoost.nl/graboid-sneller-dan-p2p-en-torrents/

  maar ga het zeker nog eens bekijken

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 18. Ashley schreef:

  @ Movie man: Ik heb het gedownload en ook de 4000 mb gehaald, maar nu wil ik graag weer een nieuw acount. Maar hoe doe ik dat? Want ik probeer alles maar dat lukt me niet. Kun je het me vertellen?
  Alvast bedankt!

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 19. Movie Man schreef:

  Hallo,
  kijk als je maar een keer op de button “trial account”
  hebt gedrukt dan kan je dat nog twee keer doen
  als dat voor bij is dan kan je op een andere pc registreren
  en dan heb je ook een account.
  en je hebt nog een glitch van graboid
  die wij eigenlijk niet mogen weten:

  Stap1: Ga naar http://users.graboid.com/subs/signupApp.php?price_group=-22

  Stap2: Vul de benodigde gegevens in
  (Je moet steeds een andere email gebruiken)

  Stap2: Druk op verzend

  Stap3: Activeer je verificatie email

  Dan als je op graboid bent dan krijg je om de download
  een bericht waar ze je vragen of jij je account
  wil upgrade maar dat moet je gewoon negeren
  en klaar is het je kan deze glitch 25 keer gebruiken

  en mij is verteld dat bij sommige deze glitch niet werkt
  als het bij jullie niet werkt dan moeten jullie even een comment geven en dan zal ik een youtube tutorial maken met een crack en dan heb je voor
  altijd premium acces tot alles

  en 60 mensen hebben dat getest en bij iedereen doet de crack het

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 20. Ashley schreef:

  Ik loop al bij stap 1 vast, ik doe alles goed invullen, alleen staat er bij mij dat ik een membership moet invullen, maar ik kan dat balkje niet intypen.
  Hoe moet het nou verder?

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 21. Movie Man schreef:

  WAARSCHUWING: DEZE TRUC IS MISSCHIEN NIET LEGAAL.
  EN DOE DIT NIET OP JOUW EIGEN COMPUTER
  WANT ZE KUNNEN JOUW IP ZIEN

  1. Ga naar http://users.graboid.com/subs/signupApp.php?price_group=0

  2. Vul wat in (Gebruik niet jouw eigen e-mail.)

  3. Druk op sumbit/Verzenden.

  4. Verifieer de e-mail. (In jouw mail box)

  3. Je hebt een graboid account.

  Ik zal even uitleggen wat je nou net hebt gedaan.

  Normaal gaan alle net aangemaakte accounts
  meteen naar het hoofdkantoor van graboid
  en zij kunnen dan zien wie er een account heeft.

  Maar nu heb je rechtstreeks een account aangemaakt in
  de database van graboid waardoor ze niet kunnen zien
  dat jij een account heb aangemaakt.

  Maar als ze hun database afzoeken en ze vinden jouw account
  met de ip waar je het heb aangemaakt en ze zien dat jij nog
  nooit betaald hebt dan gaan ze jouw stalken

  DUS NOGMAALS MAAK GEEN ACCOUNT AAN OP JOUW COMPUTER.
  DOWNLOADEN OP JOUW COMPUTER KAN WEL.

  Veel plezier.

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 22. Movie Man schreef:

  NOG EEN TRUC DEZE IS ZEKER LEGAAL
  DIT MAG JE GEWOON OP JOUW COMPUTER DOEN.

  1. Maak op jouw computer een nieuwe gebruiker aan.

  2. Download graboid op de nieuwe gebruiker.

  3. En nu staat er weer trial account en kan je weer 3x 4000 MB downloaden

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 23. cas schreef:

  movieman als je een film heb gedownload hoe krijg je dan de ondertiteling want het is een amerikaanse film dinges

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 24. cas schreef:

  movieman ik heb nu 2012 gedownload er stond high mr het is gefilmd met een mobiel en geen goede kwaliteit ik heb nu 1 film en nu kan ik al niks meer downloaden dan zegt hij dat ik moet upgraden mt dat wil ik niet maar nu kan ik niks meer

  en wat is je site kan ik die films van jou ook overschrijven?

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 25. Movie Man schreef:

  Als je ondertitelingen wilt dan moet je het volgende doen:

  1. Ga naar http://www.nlondertitels.com of http://www.ondertitel.com

  2. Zoek de ondertitelingen voor jouw film, en download het.

  3. In het .zip bestand zit een .srt bestand
  kopieer het .srt bestand.

  3. maak nu een map aan en geef het de naam van jouw film.

  4. plak het .srt bestand in de map

  5. plak de gedownloade film in jouw map

  6. geef het .srt bestand de naam die jouw film heeft
  (Anders werkt het niet)

  en het is klaar open de film en je ziet dan automatisch jouw ondertiteling

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 26. Movie Man schreef:

  Sorry ik heb heb alle films van mijn servers verwijderd
  ik heb het wel gebrand op dvd’s ik zal de film wel even terug
  zetten.

  Maar je kan 3x een nieuw account aanmaken en anders ga je gewoon
  op een andere pc een nieuwe account aanmaken

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 27. cas schreef:

  ok bedank maar ik gebruik nu u torrent probeer het ook maar een keer het is met de ondertiteling en je download de torrent via http://www.thepiratebay.com het is makkelijker je heb geen account nodig en zo dus probeer zelf maar k heb nu 2012 gedownload de hele film met nederlandse ondertitel

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 28. cas schreef:

  ok goed idee

  jah ik weet het maar 2012 komt voorlopig nog niet

  zou je me niet wat films kunnen sturen ofzo want als ik download duurt het zo lang en ik wil gewoon 5 films tegelijk enzo begrijp je maar dat lukt niet altijd ik heb nu bruno en 2012 maar 2012 is niet zon goede kwaliteit dus probeer nu een andere maar hij is nu bezig met confessions of a shopaholic maar nu dowload hij niet 2012 dus dat is wel irritand

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 29. cas schreef:

  en kan je die films op die site die je maakt ook dowloaden of branden ??

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 30. Movie Man schreef:

  Als je specifieke films willen, zeg het even en dan geef ik jullie de link.

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 31. lowlo schreef:

  hey cas als ik op die thepiratbay kom zie ik dat ik alleen maar muziek kan luisteren ppppffffffffffffffffffff wat doe ik verkeert dan gr lowlo

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 32. cas schreef:

  heey lowlo je moet wel video in tikken en dan de film met nl er achter of nl sub

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 33. cas schreef:

  ok dats wel snel

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 34. Ashley schreef:

  Wat is dan de site waar je die films kunt downloaden die jij online zet?

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 35. Movie Man schreef:

  Je mag hier helaas zulke soort links niet hier plaatsen
  Dus het beste wat je kunt doen is een e-mail naar
  mij te sturen : moviemix@live.nl
  En dan geef ik jouw alle links en ik ben nu bezig met

  Avatar: The Movie (Die van de bioscoop)

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 36. stephan schreef:

  Goedemiddag

  he zojuist graboid gedownload en de eerst film gedownload, maar nu is die engels ondertiteld,
  hoe kan ik de nederlandse odnerteling er onder krijgen

  al vast bedankt

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 37. Aka schreef:

  Aan allen.

  Ga naar http//www.stagevu.com, daar kun je volledige films downloaden.
  Dan op: http://www.nlondertitels.com of http://www.ondertitel.com ondertitel downloaden.

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 38. Dave schreef:

  Hoi,

  Ik heb de uitleg gelezen en de stapjes gevolgd, maar ik kom niet uit op open directories?
  Zou iemand mij een woordje uitleg kunnen geven?

  Alvast bedankt,
  Mvg

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 39. Dave schreef:

  Of ja laat maar, ik heb het blijkbaar al gevonden XD

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 40. anoniem schreef:

  Wat een goed artikel, ik wist niet dat je zo via google ook aardig wat films kan downloaden! zelf download ik toch liever via nieuwsgroepen omdat dit zo lekker snel gaat! Gr sander

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 41. baas2011 schreef:

  als iemand weet waar ik makkelijk gratis via utorrent kan downloaden of andere site

  dan hoor ik het graag

  hou van maffia films

  en gangster films

  en dat soort misdaad catogerieen

  hoor het graag me msn is jordykurk@live.nl

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 42. Greetings! Very useful advice in this particular post!
  It is the little changes that produce the greatest changes.
  Thanks a lot for sharing!

  Also visit my homepage; research paper body paragraph

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 43. Pet care tips schreef:

  wonderful submit, very informative. I wonder why the opposite experts
  of this sector don’t notice this. You should continue
  your writing. I am confident, you’ve a great readers’ base already!

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 44. lasertest schreef:

  Wow that was odd. I just wrote an incredibly
  long comment but after I clicked submit my comment didn’t show up.
  Grrrr… well I’m not writing all that over again. Regardless,
  just wanted to say excellent blog!

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 45. Woah! I’m reɑlly loving the template/theme of this site.
  Іt’s simple, yet effective. А ⅼot of times it’ѕ hard to ցet
  that “perfect balance” between superb usability аnd
  visual appeal. I must say that yߋu’ve done а awesome job ѡith tһiѕ.
  Also, the blog loads verу fast for me on Firefox. Superb Blog!

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 46. Bev Sleath schreef:

  How To Make $100 A Day For Beginners Using Google Email Alerts
  I use this new way of creating wealth online to help others create a life they desire. The results are outstanding.
  Click here ==> https://forms.aweber.com/form/83/1060297783.htm

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 47. I reaԀ this piece of writing ϲompletely
  rеgarding the difference ⲟf hottest ɑnd previoᥙs technologies, іt’s amazing
  article.

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 48. Great blog you have һere but Ι was curious about іf you
  knew of any forums tһat cover the ѕame topics diѕcussed
  here? I’ɗ really like to be a ⲣart of ɡroup wheгe I can get opinions from otһer knowledgeable individuals tһat
  share thе ѕame interest. If you hɑve any suggestions,
  plеase let me know. Bless you!

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 49. Matthew Ho schreef:

  Important : Not Being GDPR Compliant Can Shut Your Business Down
  Every Website Needs To Be GDPR Compliant Now!

  If you haven’t been busy hiding under a rock in some mountain you’ve already heard about GDPR.
  GDPR (General Data Protection Regulation) is a new law passed by EU (European Union) that mandates every website to follow some requirements.

  The fine for violating these requirements is as high as $20 million. It’s that crazy! Yeah!
  Not only that, you might even be barred from serving any customer from EU ever again.

  Become Compliant Faster & Easier With This ==> https://jvz5.com/c/1014397/299907

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 50. Wow, this piece оf writing іs ɡood, my sister is analyzing sucһ thіngs, so
  І am ɡoing tο inform her.

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

Geef jouw tips over dit onderwerp

*


Op de hoogte blijven de beste downloadsites? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief