Je Nintento Wii als mediaspeler

25/11/2008 door: Joost


nintendo wii

Films en muziek afspelen op je Nintendo Wii

In de vorige twee tutorials heb ik uitgelegd hoe je je pc geschikt gemaakt om bestanden te kunnen delen met je spelcomputer. Tevens heb ik uitgelegd hoe je films en muziek via een draadloze verbinding met je PlayStation 3 op je televisie kunt bekijken. Vandaag doen we hetzelfde trucje, maar nu nemen we de Nintendo Wii.

Vergeleken met PlayStation 3 en de Xbox 360 werkt de Nintendo Wii wat anders. De Nintendo Wii is namelijk puur bedoeld als spelcomputer en kan dus geen DVD’s afspelen of media streamen. Hiervoor zul je een apart programmaatje, genaamd orb, op je spelcomputer moeten installeren. Ook zorgt ervoor dat je computer bestanden kan delen via een webinterface. Dit houdt in dat je via de speciale Internet browser van de Nintendo Wii (te downloaden via het Nintendo Wii winkelkanaal) toch je films en muziek kunt afspelen.

Stap een: installeren en configureren

Zoals gezegd download je allereerst het programma Orb via www. Orb.com Gedurende de installatie van Orb ben je verplicht een gebruikersaccount aan te maken. Daarnaast krijg je tijdens de installatie de vraag of je de media op je televisie wil gebruiken. Hierop antwoord je uiteraard met ja. Na het installeren wordt automatisch je Internet browser opgestart en kun je inloggen op je Orb account. Orb heeft automatisch je Windows media mappen al gedeeld.

Stap twee: muziek toevoegen

Orb deelt zoals gezegd automatisch de standaard Windows media mappen. Mocht jij je media in andere mappen hebben opgeslagen, dan klik je met de rechtermuisknop op het pictogram van orb in de taakbalk en kies je...

voor configuratie. Klik vervolgens voor het tabblad media en voeg de mappen toe door op toevoegen te klikken. Als je klaar bent kun je op oké klikken.

Stap drie: media afspelen op de Nintendo Wii

Zoals gezegd is het noodzakelijk om via het Nintendo Wii winkelkanaal een speciale Internet browser aan te schaffen. Ga naar het winkel kanaal, kies Wii kanalen en zoek internet kanaal. Zodra de browser is gedownload keer je terug naar het Nintendo Wii menu. Open het Internetkanaal en surf naar http://mycast.orb.com Je kunt hier inloggen met de gegevens uit stap één. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor audio waarna je op bladeren door mappen klikt. Als je vervolgens op alles afspelen klikt, speelt de Nintendo Wii de muziek af die jij op je pc hebt staan!

Stap vier: niet streamen?

Helaas is het bij de Nintendo Wii niet mogelijk om de streamen. Je kunt wel filmpjes vanaf een geheugenkaartje afspelen. Hiervoor moet je je film omzetten naar een formaat dat de Nintendo Wii kan herkennen. Dit kun je doen met het gratis programma Wii Video 9 dat je kunt downloaden op http://www.redkawa.com Zodra je je film omgezet hebt kopieer je het bestand naar een geheugenkaart en speel je het af via het fotokanaal op de Nintendo Wii. Succes!

Lees meer over dit onderwerp:

Filed under: Spelconsoles
Tags: mediacenter, nintendo WII

Comments

12 Responses to “Je Nintento Wii als mediaspeler”
 1. Herman schreef:

  Wii Video 9 produceert enorm grote bestanden. Films worden al snel te groot voor de SD Card (> 1.8 GB). Heeft iemand hiervoor een oplossing. Een grotere SD Card is geen oplossing, omdat die volgens de handleiding bij de Wii niet groter dan 2GB mag zijn. Alvast bedankt voor je reactie.

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 2. R schreef:

  Begrijp ik het goed dat, als je dit wilt doen, je de muziek, films, foto’s etc. die je wilt afspelen via de Wii moet uploaden naar een website (en dat ze dus dan op de server van Orb staan)?

  Kun je het Wii-Internetkanaal (eventueel met Orb) niet zo gebruiken dat je via dat Wii-Internetkanaal (browser op Wii in feite toch?) via je je netwerk lokaal de media opzoekt?
  Misschien kun je met Frontpage of andere websitebouwsoftware zelf een pagina maken, en die lokaal opslaan en dan op de Wii via het Internetkanaal dat opzoeken en afspelen wat daar gelinkt staat???

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 3. Joost schreef:

  @R
  De films blijven op je harddisk van je pc staan, orb zorgt ervoor dat je ze naar je console kunt streamen. De WII heeft standaard geen software om media te delen en kan dus geen DVD’s afspelen of media streamen. Zelf iets maken gaat dus niet lukken tenzij je je eigen software kunt schrijven..

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 4. Joost schreef:

  @Herman
  kun je niet streamen vanaf je pc? anders de bestanden converteren naar een ander kleiner formaat.

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 5. wim schreef:

  In stap 3 en 4 wordt gesproken over niet streamen en muziek afspelen, houd dit in dat het niet mogelijk is om films af te spelen en enkel muziek?

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 6. jva1983 schreef:

  gebruik winamp remote. Daarmee kan je muziek en films streamen. oa MP3 en .vob bestanden.

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 7. Bart schreef:

  Zet anders de films op een externe harddisk en sluit hem op je WII aan.
  dan vandaar uit afspelen op de tv.
  zou dat niet lukken? want spellen kan je ook via de harddisk afspelen , heb je geen dvd schijfjes meer nodig!

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 8. Jelle schreef:

  hoi,

  ik heb een ftp server draaien wink en via die server speel ik mijn audio/video af op het internet kanaal van opera werkt bij mij erg goed.

  Het is trouwens ook mogelijk om via samba share (smb) bestanden direct te streamen dit kan in geexbox en in mediaplayer wii

  groeten Jelle

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 9. Goverd schreef:

  Je moet je wii onmbouwen met 34 terrabaite dan lukt het je

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 10. Mark schreef:

  Hoi,

  bedankt voor je heldere uitleg. Het funtctioneert inderdaad en ik kan een film bekijken die ik dus via orbit van mijn pc “afpluk”. Enige waar ik dan tegenaanloop is dat het beeld voortdurend hapert. Ik heb een standaard linksys wireless modempje dat het normaliter prima doet maar ik krijg de indruk dat deze datahoeveelheid op een bepaalde plek te groot is.

  Zijn hier nog andere instellingsmogelijkheden denkbaar die dit op kunnen lossen?

  Alvast bedankt

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 11. Semmy schreef:

  ik heb een vraag hopelijk kunnen jullie mij erbij helpen ik heb foto’s staan op de Nintendo Wii maar wil die foto’s op mijn pc hebben hoe kan de foto’s die op de Nintendo Wii staan, naar mijn pc brengen ??? heel erg bedankt

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 12. Jeroen schreef:

  Geweldige beschrijving om WII snel in je PC mee te laten kijken.
  Ik probeer muziek af te spelen op de WII die op mijn PV staat. Dit gaat goed
  1 probleem. Steeds na 1 nummer (terwijl ik met playlisten werk ofwel hele albums en dan kies voor alles afspelen) stop het afspelen van de muziek
  Wie weet hier een oplossing voor

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

Geef jouw tips over dit onderwerp

*


Op de hoogte blijven de beste downloadsites? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief