Je Nintento Wii als mediaspeler

25/11/2008 door: Joost


nintendo wii

Films en muziek afspelen op je Nintendo Wii

In de vorige twee tutorials heb ik uitgelegd hoe je je pc geschikt gemaakt om bestanden te kunnen delen met je spelcomputer. Tevens heb ik uitgelegd hoe je films en muziek via een draadloze verbinding met je PlayStation 3 op je televisie kunt bekijken. Vandaag doen we hetzelfde trucje, maar nu nemen we de Nintendo Wii.

Vergeleken met PlayStation 3 en de Xbox 360 werkt de Nintendo Wii wat anders. De Nintendo Wii is namelijk puur bedoeld als spelcomputer en kan dus geen DVD’s afspelen of media streamen. Hiervoor zul je een apart programmaatje, genaamd orb, op je spelcomputer moeten installeren. Ook zorgt ervoor dat je computer bestanden kan delen via een webinterface. Dit houdt in dat je via de speciale Internet browser van de Nintendo Wii (te downloaden via het Nintendo Wii winkelkanaal) toch je films en muziek kunt afspelen.

Stap een: installeren en configureren

Zoals gezegd download je allereerst het programma Orb via www. Orb.com Gedurende de installatie van Orb ben je verplicht een gebruikersaccount aan te maken. Daarnaast krijg je tijdens de installatie de vraag of je de media op je televisie wil gebruiken. Hierop antwoord je uiteraard met ja. Na het installeren wordt automatisch je Internet browser opgestart en kun je inloggen op je Orb account. Orb heeft automatisch je Windows media mappen al gedeeld.

Stap twee: muziek toevoegen

Orb deelt zoals gezegd automatisch de standaard Windows media mappen. Mocht jij je media in andere mappen hebben opgeslagen, dan klik je met de rechtermuisknop op het pictogram van orb in de taakbalk en kies je...

voor configuratie. Klik vervolgens voor het tabblad media en voeg de mappen toe door op toevoegen te klikken. Als je klaar bent kun je op oké klikken.

Stap drie: media afspelen op de Nintendo Wii

Zoals gezegd is het noodzakelijk om via het Nintendo Wii winkelkanaal een speciale Internet browser aan te schaffen. Ga naar het winkel kanaal, kies Wii kanalen en zoek internet kanaal. Zodra de browser is gedownload keer je terug naar het Nintendo Wii menu. Open het Internetkanaal en surf naar http://mycast.orb.com Je kunt hier inloggen met de gegevens uit stap één. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor audio waarna je op bladeren door mappen klikt. Als je vervolgens op alles afspelen klikt, speelt de Nintendo Wii de muziek af die jij op je pc hebt staan!

Stap vier: niet streamen?

Helaas is het bij de Nintendo Wii niet mogelijk om de streamen. Je kunt wel filmpjes vanaf een geheugenkaartje afspelen. Hiervoor moet je je film omzetten naar een formaat dat de Nintendo Wii kan herkennen. Dit kun je doen met het gratis programma Wii Video 9 dat je kunt downloaden op http://www.redkawa.com Zodra je je film omgezet hebt kopieer je het bestand naar een geheugenkaart en speel je het af via het fotokanaal op de Nintendo Wii. Succes!

Lees meer over dit onderwerp:

Filed under: Spelconsoles
Tags: mediacenter, nintendo WII

Comments

57 Responses to “Je Nintento Wii als mediaspeler”
 1. BrettOxype schreef:

  wh0cd86818 keflex antibiotic

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 2. AaronLogue schreef:

  wh0cd86818 Vardenafil Levitra

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 3. AaronLogue schreef:

  wh0cd86818 buying predesone on line

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 4. AaronLogue schreef:

  wh0cd86818 xenical

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 5. AaronLogue schreef:

  wh0cd86818 KAMAGRA SOFT

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 6. AaronLogue schreef:

  wh0cd86818 Tadalafil 5 Mg

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 7. AaronLogue schreef:

  wh0cd86818 kamagra chewable

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

Geef jouw tips over dit onderwerp

*


Op de hoogte blijven de beste downloadsites? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief