Hoe heette die film ookalweer?

19/02/2009 door: Joost


tastekid.com

Ken je dat? Je hebt ‘s avonds zin om een filmpje te downloaden kijken maar je hebt geen idee welke? Of je hebt van iemand gehoord dat die ene… film zo goed was maar nu ben je de naam vergeten? Of, en dat gebeurd mij vaak, ik weet welk onderwerp ik leuk vind, maar welke film gaat daarover?

Zo ben ik regelmatig een half uur aan het  klikken op moviemeter of imdb om te zoeken naar films met een hoge rating en wat medekijkers van de film vonden, maar uiteindelijk zegt dit nog niets over of ik de film ook leuk zal vinden.

Een oplossing en een leuke manier om films, maar ook boeken of muziek te naar jouw smaak te vinden is dmv de website tastekid.com. te bezoeken en daar een keyword in te typen.

Nadat je op de “Suggest” button heb geklikt krijg je onder het kopje “I think you might enjoy some of these similar movies” suggesties te zien welke tastekid.com voor je gevonden heeft. Dit kan de exacte naam van de film zijn waar je naar op zoek was, maar tastekid.com komt ook met een aantal gerelateerde suggesties welke raakvlak hebben met de door jouw gezochte film, boek of band.

Zo kun je dus de naam van je favoriete film invullen en is de kans groot dat bij de resultaten een aantal filmtitels komen te staan welke je ook leuk en het kijken...

waard zult vinden.

tastekid muziek en films

De resultaten van tastekid.com zijn overzichtelijk en uitgebreid. Door met je muiscursor te hoveren over een resultaat verschijnt er een popupvenster met uitgebreide informatie met daarbij vaak ook een bijbehorend filpmje. Tevens vind je een directe link naar wikipedia.

als klap op de vuurpijl geeft tastekid.com je ook nog een aantal aanvullende adviezen onder de kopjes “Stuff I heard about recently” en “Stuff that seems to be kind of popular“.

Samenvattend, tastekid.com is een ideale site indien je even niet op de naam van een film, band of boek kan komen, of indien je weet welk film genre/onderwerp je aanstaat en wilt achterhalen welke films hier nog meer over gaan.

Website: http://www.tastekid.com

Films en muziek zoeken met Tastekid.com

Lees meer over dit onderwerp:

Filed under: Films zoeken

Comments

99 Responses to “Hoe heette die film ookalweer?”