Hoe gebruik en open je .bin, .cue, .dat, en .rar filmbestanden?

07/04/2009 door: Joost


daemon tools

Als je regelmatig films via Bittorrent, WinMX, eXeem of Shareaza download dan kom je vast wel eens bestanden tegen waarvan je denkt.. ok, en nu? Voor veel mensen zullen de bestandformaten .rar and .bin/cue of .dat/.cue. een beetje tropisch voorkomen.

Om wat licht in de duisternis te scheppen vandaag een tutorial wat je met dit soort bestanden moet doen voordat je de film kunt bekijken.

Bestanden in het .rar and .bin/cue of .dat/.cue. kun je openen en gebruiken door het volgens van drie stappen en vijf gratis programma’s. 
   

1. WinRAR gebruik je om ingepakte .rar bestanden uit te pakken in een volledige bruikbaar formaat op je schijf.

2. CD / DVD “emulator-software” vertalen de bak, dat, en cue filmbestanden als een virtuele CD-DVD optische drive.

3. Een van de drie mediaspelers gebruiken we om de eigenlijke film te bekijken.

download winrar Download en installeer Winrar

 

Stap 1: Download WinRAR van RARLAB.com.

Je kunt winrar hier downloaden

Toelichting: WinRAR is wat we noemen een "archief manager". Functie van winrar is grote bestanden comprimeren zodat ze snel gedownload kunnen worden. WinRAR kan bv. een filmbestand van 1024 MB in 600 megabytes verkleinen. In ons geval zijn we geïnteresseerd in het omgekeerde, een gedownload bestand terug converteren naar het volledige bruikbare formaat.

 

Stap 2: Download en installeer "Daemon Tools".

Download en installeer "Daemon Tools"

Download en installeer "emulator"-software die je bestanden behandeling als een dvd of cd.

Toelichting: In tegenstelling tot de. Avi en. Mpg bestanden welke pc’s gemakkelijk kunnen openen, bestaan er veel P2P filmbestanden in .Bin of .Dat formaat. Bin en .Dat zijn standaard formaten voor een DVD of CD-speler, maar om ze te bekijken op een pc, moet je speciale software gebruiken. Met deze software is het mogelijk om bestanden te mounten, maw een virtuele cd-speler toevoegen aan je computer, welke de bestanden kan afspelen.

De meest populaire CD / DVD mount software is Daemon Tools 3.4.7. Daemon is een gratis en je kan het hier downloaden.

 

Stap 3: Downloaden en installeren van VLC, DivX en Windows Media Player.

VLC, DivX en Windows Media Player

    1. Download gratis VideoLAN VLC Player hier.
    2. Download gratis DivX Player hier.
    3. Download gratis de Windows Media Player 9 hier.

Toelichting: Er is een enorme ratjetoe van bestandstypen beschikbaar via internet en P2P downloaden. Een slimme gebruiker weet dit, en maakt gebruik van ten minste 3 verschillende film-spelers om met succes de reeks van uiteenlopende filmbestanden te kunnen afspelen.

De 3 gesuggereerde spelers: Windows Media Player (meestal meegeleverd met Windows XP), DivX Player en VideoLAN VLC Player spelen 99% van alle downloadbare films af.

 

Stap 4) Pak het primaire WinRAR-bestand uit in de .bin / .cue / .dat formaten.

image

Vind het belangrijkste. Rar bestand en extract (decomprimeer) het door er met je rechtermuisknop op te klikken.

1. Zoek allereerst met windows explorer het primaire RAR bestand. Dit is een pictogram in de vorm van 3 kleine boeken, en zal waarschijnlijk het enige bestand zijn met een. Rar extensie aan het einde van zijn naam.

2. Klik met de rechtermuisknop op het gevonden .Rar bestand, en klik op “extract to” a subfolder". Dit is meestal de derde keuze in het menu dat met rechts klikken verschijnt. Onthoud de naam van de folder die je aanmaakt om het .Rar bestand uit te pakken.

3. Bevestig met "ja", en geef WinRAR ongeveer 2 minuten.

4. De software zal het gevonden .rar bestand uitpakken van het primaire RAR bestand, en het zal ook automatisch koppelen aan tientallen andere .r## ondersteunende bestanden. 

5. Het uiteindelijke resultaat is een .Bin en .Cue-bestand of een .Dat en .Cue bestand.

Uitleg: Grote ingepakte filmbestanden bestaan uit tientallen. R01,. R02,. R03 bestanden. Elk van deze bestanden is vaak 14649 kb groot.
Op...

deze manier verkleint winrar een groot bestand. WinRAR knipt het grote bestand in tientallen kleinere gekoppelde "zuster". R## bestanden, die vaak de helft van de oorspronkelijke grootte zijn.

 

Stap 5) Het .Cue bestand mounten

image

Nu ga je met behulp van Deamon Tools je computer overtuigen dat de zojuist uitgepakte filmbestanden op een dvd of cd staan.

 
1. Start de Daemon Tools software. 

2. Een rode of groene icoon van een bliksemschicht verschijnt rechts onderaan van je scherm in de Windows clock tray.
 
3. Klik met de rechtermuisknop op de pictogram van het bliksemschicht en kies de eerste "virtuele schijf" letter die je ter beschikking hebt. Meestal is dit G:. Kies dan "Mount Image". Kies een drive letter naar keuze … de letters zelf zijn willekeurig en zijn slechts een verwijzing naar de naam van je virtuele drive.

4. Blader in het dialoogvenster naar het .Cue bestand dat je een paar minuten geleden hebt uitgepakt.

5. Een ander dialoogvenster zal je vervolgens de vraag stellen wat je wilt doen met het .Cue bestand. Kies "“Open folder to view files”.

6. Binnen een paar momenten, zie je waarschijnlijk een ander dialoogvenster met de naam "G:", en vier mappen met namen zoals: EXT, MPEG #, GESEGMENTEERDE en VCD2. Dit dialoogvenster betekent dat alles ok is en Windows de bestanden als een CD of DVD ziet.

7. Open de MPEG# map, en je vindt nu de filmbestanden in .Avi, .Mpeg of .Dat formaat.

 

STAP 6) Start het .avi / .mpeg / .dat bestand in een van de gedownloade mediaplayers.

1. Vind het afspeelbare primaire filmbestand. Het zal normaal gesproken groter zijn dan 600000kb en eindigen met de extensie .Bin, .Dat, .Avi. of .mpeg.

2. Probeer het bestand op te starten door er op te dubbelklikken. Als het goed is zal Windows Media Player trachten het bestand te laden.

3. Als Media Player het niet lukt, probeer dan het bestand te openen in de DivX Player. Je kunt het bestand slepen naar de DivX speler. DivX is gebruikt voor het bekijken van .DAT-bestanden.

4. Als je nu nog geen beeld hebt dan probeer je VLC player van VideoLAN. VLC speelt kan met enorm veel bestandsformaten overweg.

Als het goed is moet je nu kijken naar de film! Als je filmbestand niet werkt niet na al de bovenstaande stappen, ga dan naar stap 7.

 

STAP 7) Troubleshooting, indien je film nog steeds niet afspeelt

Als zelfs na herhaaldelijk proberen de vorige 6 stappen niet helpen om je gedownloade film af te spelen, lees dan verder.

1. Je hebt een corrupt bestand gedownload dat zich voordeed als een volledige film of cd. Als dit het geval is, is je enige redmiddel het vinden van een betere kopie van het bestand, en dat te downloaden.

2. Je hebt de drie mediaspelers en/of Daemon Tools niet goed geïnstalleerd. Probeer de software opnieuw te installeren.

3. De film / cd die u heeft gedownload is in een exotisch formaat, en je hebt aangepaste software nodig om het te bekijken. Als dit het geval is, dan is je enige redmiddel de comments onder dit artikel. Misschien weet een van de medelezers welke software je nodig hebt om de software af te spelen. 

4. Je gebruikt Daemon Tools icm Windows Vista, zonder update naar versie 4.08 of hoger. Als je Windows Vista gebruikt, installeer dan minimaal versie 4.08 van Daemon.

 
Tot slot: Helaas is het zo, door de ratjetoe van bestandstypen en het gebrek aan  kennis van de vele uploaders/sharers, dat de gedownloade filmkwaliteit niet consequent is. De ene dag download je een film in perfecte kwaliteit, de dag daarna kan een frustrerend geklooi worden.  Ervaren P2P, usenet en torrent downloaders hebben hiervan geleerd, en lossen dit op met diverse tools en technieken. Check daarom regelmatig dit blog of andere websites om te zien of er nieuwe bestandsoorten zijn ontwikkelt en welke software hiervoor nodig is.

Lees meer over dit onderwerp:

Filed under: Bestandsformaten

Comments

5.352 Responses to “Hoe gebruik en open je .bin, .cue, .dat, en .rar filmbestanden?”
 1. medicare florida schreef:

  global health insurance oklahoma nationwide health insurance medical insurance [url=https://medicalinsurance.us.com]medical insurance[/url]

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 2. insurance for seniors life insurance for seniors age 50 85 usaa life insurance quote [url=https://insuranceforseniors.us.com]manhattan life insurance[/url]

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 3. cigna insurance schreef:

  obamacare 2019 obamacare 2018 private health insurance outside obamacare [url=https://obamacare2019.us.com]obamacare[/url]

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 4. how to get a loan with bad credit loan with bad credit payday loans st louis [url=https://loanwithbadcredit.us.com]rates on personal loans[/url]

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 5. best term life insurance for over 50 term life insurance rates term life insurance quotes [url=https://termlifeinsurancequotes.us.com]term life insurance quotes[/url]

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 6. MichaelMef schreef:

  wh0cd100793 [url=http://kamagra365.press/]kamagra[/url] [url=http://plavix18.world/]plavix[/url] [url=http://toprolxl2018.host/]toprol xl[/url] [url=http://avodart2018.host/]cost of avodart[/url]

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 7. academic writing help essay writing service college paper writing service [url=https://collegeessaywritingservice.us.com]pay to write papers[/url]

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 8. cheap car insurance in georgia compare car insurance cheap car insurance in texas [url=https://cheap-car-insurance.us.com]best car insurance company[/url]

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 9. Online Loans schreef:

  direct loans direct loans loans zoom reviews [url=https://directloans.us.com]5000 loan no credit[/url]

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 10. Loans Online schreef:

  online cash advances personal loans bad credit personal loans for bad credit [url=https://bestpersonalloans.us.org]debt consolidation loans[/url]

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 11. utaletxrng schreef:

  [url=http://timsbmw.com]levitra vs cialis vs viagra reviews[/url] generic levitra no prescription http://timsbmw.com

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 12. life insurance quotes online aaa life insurance rates term life insurance rates [url=https://lifeinsurancerates.us.com]life insurance quotes[/url]

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 13. Bennyzes schreef:

  wh0cd100793 [url=http://plavixgeneric.us.com/]plavix generic[/url]

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 14. Speedycash schreef:

  what is a loan get cash now loans loans direct [url=https://directloans.us.com]direct lending[/url]

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 15. ttaletogyt schreef:

  [url=http://gigawatt6.com]order cialis with paypal[/url] cheap cialis uk http://gigawatt6.com

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 16. home owners schreef:

  how much is homeowners insurance swyfft homeowners insurance metlife home and auto insurance [url=https://homeownersinsurance.us.com]homeowners insurance quotes[/url]

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 17. gtaletcjut schreef:

  [url=http://buycialisonl1ne.us]best place to buy cialis online[/url] order cheap cialis http://buycialisonl1ne.us

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 18. rtaletevfh schreef:

  [url=http://usedrestaurantequipmentaz.com]cialis 20mg[/url] cialis online usa http://usedrestaurantequipmentaz.com

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 19. Loans schreef:

  unsecured loans bad credit get a load same day payday loans no credit check [url=https://sameday.us.org]web loan[/url]

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 20. Payday Express schreef:

  installment loans no credit installment loans no credit ez payday loans [url=https://installmentloansnocredit.us.com]installment loans no credit[/url]

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 21. Payday Express schreef:

  apply for credit small personal loans with bad credit personal loan bad credit [url=https://personalloansbadcredit.us.com]payday loan in california[/url]

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 22. trump health insurance plans trump healthcare 2018 trump health care plan 2018 [url=https://trumpcare.us.com]trump healthcare 2018[/url]

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 23. best term life insurance for over 50 term life insurance term life insurance quotes [url=https://termlifeinsurance.us.org]term life insurance[/url]

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 24. best college paper writing service college essay writing service write a paper for me [url=https://collegeessaywritingservice.us.com]paper writing services[/url]

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 25. Loans schreef:

  loan zoom loans uk best personal loan [url=https://directloans.us.com]online payday loans direct lenders[/url]

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 26. home insurance quotes home insurance quotes compare home insurance quotes [url=https://homeinsurancequote.us.com]aarp insurance homeowners[/url]

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 27. quotes auto insurance insurance quotes auto general auto insurance quotes [url=https://autoinsurance-quote.us.com]auto insurance specialists[/url]

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 28. aetna medicare schreef:

  medical insurance for low income medical insurance health insurance options [url=https://medicalinsurance.us.com]health insurance for children[/url]

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 29. writing services assignment help college essay writing service [url=https://writingservices.us.org]reflective writing[/url]

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 30. Write Essay schreef:

  writing an essay essays by kids help with an essay [url=https://essaywriting.us.org]essay writing[/url]

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 31. loan signing personal loans bad credit bad credit personal loans [url=https://personalloansbadcredit.us.com]personal loans bad credit[/url]

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 32. nationwide homeowners insurance home insurance quote affordable home insurance [url=https://homeinsurance.us.com]legal and general home insurance[/url]

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 33. wtaletlvlf schreef:

  [url=http://canadian-pharmaonline.com]cheap indian viagra[/url] cheap viagra canada pharmacy http://canadian-pharmaonline.com

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 34. trumpcare trump care trump health care plan 2018 [url=https://trumpcare.us.com]trump care[/url]

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 35. healthcare schreef:

  obamacare 2019 obamacare 2019 obamacare enrollment 2019 [url=https://obamacare2019.us.com]obamacare enrollment 2019[/url]

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 36. Cash Advance schreef:

  payday loan las vegas loan for bad credit personal loan eligibility [url=https://loanwithbadcredit.us.com]get a loan with bad credit[/url]

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 37. Payday Express schreef:

  cash advances online cash advance cash advance loans [url=https://cashadvanceloans.us.org]payday advance loans[/url]

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 38. natwest home insurance universal property casualty insurance company house insurance quotes online [url=https://homeinsurancequotes.us.com]home insurance quotes online[/url]

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 39. home insurance quote home insurance quote geico homeowners [url=https://homeinsurancequote.us.com]home insurance quotes online[/url]

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 40. auto ins schreef:

  cheap insurance quotes national auto insurance cheap insurance quotes [url=https://cheapinsurancequotes.us.com]cheap insurance quotes[/url]

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 41. cobra insurance schreef:

  trump health care plan trump health care trumpcare healthcare [url=https://trumphealthcare.us.com]trump health care[/url]

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 42. homeowners insurance who has the cheapest homeowners insurance american risk insurance [url=https://homeownersinsurance.us.com]best homeowners insurance[/url]

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 43. auto insurance online quote auto insurance high risk auto insurance [url=https://autoinsurances.us.com]quote auto insurance[/url]

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 44. free auto insurance quotes car insurance quotes comparison best car insurance company [url=https://cheapinsurancequotes.us.com]compare multiple auto insurance quotes[/url]

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 45. ZhenyaWab schreef:

  precio viagra espa241a

  [url=http://buyviagrarsonline.com/]buy viagra online[/url]
  cheap viagra

  viagra gunstig kaufen

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 46. affordable life insurance for seniors over 70 cheap life insurance for seniors life insurance for seniors over 70 [url=https://lifeinsuranceforseniors.us.com]life insurance for seniors[/url]

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 47. Charlessex schreef:

  wh0cd317593 [url=http://celebrex.video/]celebrex[/url] [url=http://tretinoin18.live/]tretinoin cream 0.25 buy online[/url] [url=http://orlistat.video/]orlistat[/url] [url=http://amantadine18.world/]amantadine[/url]

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 48. ktaletxmui schreef:

  [url=http://unishade.com]generic cialis usa[/url] order generic cialis online no prescription http://unishade.com

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 49. life insurance for seniors age 50 85 term life best life insurance for seniors [url=https://insuranceforseniors.us.com]insurance for seniors[/url]

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 50. online installment loans loan me installment loans online [url=https://installmentloansnocredit.us.com]online loans instant approval[/url]

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

Geef jouw tips over dit onderwerp

*


Op de hoogte blijven de beste downloadsites? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief