Handleiding films branden met DVDFlick

17/01/2008 door: Joost


film branden dvdflick

Films branden met dvdflick

Hoe je gedownloade films brand naar DVD hebben we al een keer eerder gesproken. Dit deden we mbv software genaamd "the filmmachine". Maar er is nog een erg makkelijke manier om je gedownloade films op dvd te branden, nl met DVDFlick. DVDFlick brand bijna elk formaat film naar DVD en is enorm simpel te gebruiken. Daarom is het zeker eens het overwegen waard om dit programma te gebruiken.

Hoe gebruik je dvdflick?

Allereerst download je dvdflick van deze website en installeer je het programma.

Configuratie

DvD-flick ziet er eenvoudig uit, maar in dit geval geld dat schijn bedriegt. Voordat je aan de slag gaat met DVD flick zal je een aantal instellingen moeten aanpassen om een goed resultaat te krijgen.

Klik op "Project settings" boven in het scherm. Vervolgens selecteer je het tabblad “settings” en verschijnt het menu zoals in (Fig.1). Bij Title vul je de naam in van je DVD. Daarnaast geef je aan op wat voor dvd je je film wilt branden. Als je een standaard dvd wilt branden dan laat je de 4,3 GB selectie gewoon staan. Je kunt ook voor een dual layer dvd kiezen of andere formaten.

dvd flick handleiding  Fig.1 Project settings

Bij het kopje “encoder” kies je de snelheid waarmee de film omgezet dient te worden. Als je je computer de komende tijd niet nodig hebt kies je voor “high”. Dit geeft het beste resultaat maar vraagt ook het meeste van je computer. Ondertussen iets anders doen is er dan waarschijnlijk niet bij. De keuze normal of below geeft overigens nog steeds een prima resultaat.

Klik op de knop "video" en zorg je ervoor dat het "target format" op PAL staat, dit is de Europese standaard. (Fig.2). Indien je DVDFlick meerdere keren gebruikt hebt en je het idee hebt dat de kwaliteit wat omhoog kan, kun je kiezen voor Advanced, en vervolgens het vinkje voor "second encoding pass" aanklikken. Waarschijnlijk is dit overbodig.

video settings
Fig.2 Video settings

 

Het tabblad audio heeft ook een aantal leuke opties, zeker indien je beschikt over een thuisbioscoop. Je kunt hier bij de optie “channel” kiezen voor 5.1 surround. Als je geen thuisbioscoop hebt kies je voor stereo.

Vervolgens klik je op de "burning" knop. (Fig. 3). Indien je de film direct wilt branden op dvd hoef je hier weinig in te stellen. Heb je...

geen dvd bij de hand dan kan je er ook voor kiezen om de film eerst in *.iso formaat op je harddisk op te slaan. Je kunt de film dan later branden, bv met ISOburn of ISOrecorder.

Fig.3 Burn DVD

Klik op accept, je komt weer in het hoofdmenu. Nu sleep je je film in het grijze scherm van DVDFlick, of je klikt op Add title recht in het scherm.  Rechts in beeld zie je 3 buttons. Klik op edit title (Fig. 4). In het hierop volgende menu kun je de aspect ratio instellen. Heb je breedbeeld, selecteer dan Widescreen 16:9, zoniet, selecteer dan normal 4:3.

In dit menu zijn ook nog wat aanvullende zaken instellen zoals chapters. Hiermee kun je met je afstandsbediening van je dvd speler straks door de film heen zappen. Ook kun je in het tabblad "subtitles" ondertiteling toevoegen. Ondertitels zijn bijvoorbeeld *.srt bestanden welke je van verschillende websites kunt downloaden. Bestaat je film uit meerdere bestanden, dan heb je ook meerdere srt files nodig. Let er tevens op dat het ondertitel bestand dezelfde naam heeft als het filmbestand. Dus heet je film shrek.avi, noem je ondertitel bestand dan shrek.srt Klik om accept om af te sluiten.

edit title dvdflick
Fig.4 Edit title

 

Converteren en branden

Om je dvd helemaal compleet te maken kun je een van de standaard menuschermen kiezen welke je vind bij de optie “menu settings”. Nadat je dit gedaan hebt ben je klaar voor het branden. Klik op “create DVD”. DVDfLick gaat nu eerst de video converteren en hierna de audio. Daarna voegt het deze twee samen tot een film inclusief eventuele ondertiteling.

Thats all! Veel succes!

Toevoeging: Heb je problemen met ondertiteling branden? Doe het volgende:

 • Voeg de ondertiteling toe, ondersteunde formaten zijn: AQT, JS, RT, SMI, ASS, SRT, SSA, TXT
 • Klik op de "add" button
 • Selecteer het ondertitel bestand en klik "ok"
 • Klik vervolgens op "Edit"
 • zet een vinkje voor de optie "Force display"
 • klik "accept"

Lees meer over dit onderwerp:

Filed under: Branden
Tags: DVDFlick

Comments

158 Responses to “Handleiding films branden met DVDFlick”
 1. MichaelMef schreef:

  wh0cd49977 [url=http://buymoduretic.doctor/]moduretic without prescription[/url] [url=http://buyretina.doctor/]where to purchase retin a[/url] [url=http://genericprozac.doctor/]prozac[/url] [url=http://genericdiclofenac.doctor/]diclofenac[/url] [url=http://buyzithromax.doctor/]zithromax[/url] [url=http://buyinderal.doctor/]buy inderal online without prescription[/url]

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 2. AaronLogue schreef:

  wh0cd49977 where to buy prozac

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 3. AaronLogue schreef:

  wh0cd49977 lasix prescription

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 4. AaronLogue schreef:

  wh0cd49977 prednisone buy without prescription

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 5. AaronLogue schreef:

  wh0cd49977 [url=http://sildenafilgeneric18.us.org/]Generic Sildenafil Citrate[/url]

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 6. AaronLogue schreef:

  wh0cd49977 read more

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 7. AaronLogue schreef:

  wh0cd49977 xenical generic

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 8. AaronLogue schreef:

  wh0cd49977 lasix without a rx

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

Geef jouw tips over dit onderwerp

*


Op de hoogte blijven de beste downloadsites? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief