Handbrake nu met Blue Ray support

10/01/2011 door: Joost


handbrakeMijn favoriete DVD-ripping, video-converting programma Handbrake heeft vandaag een update uitgebracht. Handbrake brengt veel verbeteringen voor kleine irritaties die het proces sneller maken, zoals batch video scanning, het bewerken van de wachtlijst, Blu-ray disc herkenning, en de mogelijkheid voor drag-and-drop in Windows.

Hoewel de laatste release een nogal grote revisie van het programma was is deze release wat meer voor het gladstrijken van kleine hobbels. Batch scanning en wachtlijst bewerking vielen al snel op aangezien ze het beiden mogelijk maken om een grote groep bestanden makkelijker te converteren dan voorheen. Nu kun je meerdere bestanden in één keer scannen en ook bestanden bewerken die in de wachtlijst staan (in plaats van ze te verwijderen en ze weer toe te voegen elke keer dat je een instelling aan wilt passen).

Ook vinden we in deze update Blu-ray ondersteuning terug. Handbrake kan nog steeds geen discs decrypten – je moet daarvoor...

nog steeds iets als DVDFab gebruiken – maar het proces van rippen en encoderen zal veel makkelijker gaan nu Handbrake de Blu-ray disc structuur herkent. Je hoeft niet langer een specifiek bestand te zoeken om converteren, je kunt gewoon de gehele Blu-ray disc map pakken en Handbrake doet de rest. Deze versie voegt ook drag-and-drop ondersteuning toe aan de Windows versie, wat een zeer welkome feature is.

Handbrake is gratis te downloaden voor Windows, Mac OS X, en Linux. Bekijk hier de volledige lijst van nieuwe features.

Lees meer over dit onderwerp:

Comments

16.317 Responses to “Handbrake nu met Blue Ray support”