Gratis films bewerken met Pinnacle VideoSpin software

08/02/2009 door: Joost


Pinnacle Videospin

Goede software om films en video’s te editten is prijzig, en hoewel Windows moviemaker een goede gratis optie is, zul je wel over Windows Vista moeten beschikken om dit programma te kunnen downloaden en gebruiken.

Gelukkig heeft Pinnacle een tijd geleden gratis software gelanceerd om films en video te editten, genaamd Pinnacle Videospin.


Met Videospin is het mogelijk om eenvoudige bewerkingen uit te voeren om bijvoorbeeld je vakantiefilms te editten. Pinnacle heeft ook een betaalde versie genaamd Studio, waarmee je geavanceerde bewerkingen kunt uitvoeren, maar met Videospin komen de meeste mensen al een heel eind.

Je kunt Videospin downloaden vanaf www.videospin.com. Installeer VideoSpin en vergeet niet de registratie uit te voeren, anders werkt het programma helaas niet.

Na installatie heb je het basis programma van VideoSpin op je computer staan. Je kunt indien je wilt aanvullende plugins downloaden en installeren zoals de “Advanced Codec Pack plugin” waarmee je je films kunt omzetten naar een divx, mpeg2 en mpeg4 formaat. Deze plugin is niet gratis (15 euro) maar je kunt hem wel 15 dagen gratis volledig gebruiken.

Nadat je VideoSpin geïnstalleerd hebt zie je twee tabbladen genaamd bewerken en en Film maken, lekker simpel dus. De volgende stap is het importeren van je film in VideoSpin. De volgende formaten kun je importeren:

 • AVI (DV AVI)
 • MJPEG
 • MPEG-1
 • MPEG-2
 • MPEG-4
 • DivX
 • WMV

Om een (gedownloade) film te importeren in klik je op de browse button linksboven in het scherm.

Pinnacle Videospin importeren

Selecteer je film en klik op open. De film verschijnt in beeld en vervolgens sleep je hem naar de tijdlijn onder in beeld. Vanaf deze tijdlijn kun je de film gaan bewerken. Je kunt o.a. overgangen toevoegen, statische beelden invoegen, geluidseffecten invoegen, achtergrondmuziek toevoegen en meer. Ik zal puntsgewijs beschrijven hoe je een aantal veel voorkomende effecten aan je film kunt toevoegen.

Overgangen toevoegen

Overgangen in films gebruik je om je film in “hoofdstukken” in te delen. Ervaring leert dat de overgangen met veel effecten en poespas als onplezierig wordt ervaren, dus let hier op bij het gebruik. Om overgangen in toe voegen ga je als volgt te werk.

Speel de film een stukje af, je ziet in de tijdslijn onderin beeld waar je precies bent in de film. Zodra je op het punt bent waar je de overgang in wilt voegen klik je linksboven in beeld op Overgangen. Het uitklapmenu geeft de verschillende soorten overgangen weer welke je kunt gebruiken.

Pinnacle Videospin overgangen

Je kunt een overgang aanklikken en een voorbeeld van de overgang bekijken. Zodra je een overgang naar je zin hebt gevonden sleep je hem naar de tijdlijn. Vervolgens speel je de film weer af om de overgang te bekijken. Hierna kun je eventueel nog de duur van de overgang aanpassen. Hiervoor ga je met je muiscursor naar de rand van de overgang en sleep je de rand op en neer.

Pinnacle Videospin tijdlijn

Titels toevoegen aan je film

Bij de intro van je film is het leuk om een titel in te voegen. Je kunt dit doen door linksboven in beeld op de knop met de letter T te klikken. Vervolgens zie je de verschillende opmaken welke je kan gebruiken voor je titel. Selecteer een weergave en sleep deze naar de positie op de tijdlijn waar...

je je titel wilt weergeven.

Let op: je kunt de titel op 2 manieren in de film invoegen, als apart beeld of als overlay. Bij overlay plak je de titel over je film heen, bij  apart beeld krijg je een zwarte achtergrond. Wil je gebruik maken van overlay, dan sleep je de titel in het titelspoor, dit is de balk onder de tijdlijn. Wil je een apart beeld, sleep dan je titel in de tijdlijn zelf.

Hierna kun je de titel verder bewerken door er op te dubbelklikken. Je komt dan in een apart venster waar je de titeltext en titelpositie kunt aanpassen. Sluit het titelscherm om de aanpassingen door te voeren.

De film produceren

Nadat je je film bewerkt hebt kun je een aantal dingen doen. Alle opties vind je onder het tabblad “Film maken”. Misschien wil je je film gewoon opslaan op je harddisk, schrijf dan de film als avi bestand weg met als instelling “Volledig scherm” (DV). Indien je beschikt over software om dvd’s te branden dan is deze methode geschikt.

Daarnaast kun je je film ook naar verschillende andere formaten wegschrijven zoals divx, geschikt voor iPod, Sony PSP of je kunt je film direct uploaden naar een online videosite zoals Yahoo video. (Helaas geen YouTube).

Pinnacle Videospin opslaan film

Indien je je film aangepast naar je eigen voorkeur wilt opslaan kun je dus twee dingen doen. Klik op het tabblad Film maken en kies voor de optie bestand om de film weg te schrijven naar een bestand, of voor de optie Web, om de video te uploaden naar Yahoo Video. De laatste optie wijst voorzicht, de eerste vergt wat meer uitleg.

Zorg ervoor dat de optie “bestand” is geselecteerd. Vervolgens kies je bestandstype Divx, hiermee converteer je je film naar het Divx bestandstype waarmee je een niet al te groot bestand krijgt met een prima beeldweergave.

Klik vervolgens op instellingen en let er op dat onder voorkeursinstellingen de optie aangepast is geselecteerd.  In dit venster kun je nu een aantal instellingen van je film aanpassen. Wil je bijvoorbeeld een klein filmbestand overhouden, dan kun je bij de optie resolutie kiezen uit een aantal schermformaten. Hoe kleiner het scherm, hoe kleiner de film. Neem je bv. een middelgrote resolutie dan wordt je film de helft kleiner qua bestandsformaat.

Is je film nog te groot? Gebruik dan de schuifbalk onder de optie Geg. snelheid en pas deze aan. Wat het uiteindelijk doet met de beeldkwaliteit is een kwestie van uitproberen.

Tot slot kan je de audio instellingen van je film aan gaan passen. Divx. bestanden worden automatisch weggeschreven met mp3 geluid. Wil je nog meer ruimte besparen dan zou je voor mp2 kunnen kiezen.

Zodra je tevreden bent met de instellingen kies je voor ok. In het tabblad film maken zie je hoe groot je film uiteindelijk is geworden. Indien je tevreden bent kies je voor bestand maken. VideoSpin gaat nu je film in het DivX formaat wegschrijven en dit kan een flinke tijd duren. Geduld is een schone zaak in dit geval.

Thats it! Meer videotutorials kun je vinden op de website van videospin. Heb je aanvullingen op dit artikel? Laat het weten in de comments!

Lees meer over dit onderwerp:

Filed under: Films bewerken

Comments

223 Responses to “Gratis films bewerken met Pinnacle VideoSpin software”
 1. Dre schreef:

  TVJoost bedankt voor de tip.
  Het maken vdd film enzo is me gelukt. Ik had een vraag over het schrijven. Als ik een film als AVI op de harde schijf zet en daarna wil brandden met Nero lukt dat niet. Nero herkent het bestand niet.
  Heb jij nog een tip voor mij hoe ik dat kan oplossen

  Bedankt
  Dre

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 2. Joost schreef:

  Hoi Dre,
  Nero zou het avi bestand eigenlijk moeten herkennen. Als je een avi neemt, moet deze eerst naar mpeg2 geconverteerd worden. Als je het totaalpaket van nero hebt geinstalleerd, kan je dmv vision express alle typen videobestand gebruiken, nero hercodeert dat naar het goede formaat.

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 3. marion schreef:

  Ik heb een vraag: ik heb Videospin gedownload en een fimpje gemaakt. Dat is gemakkelijk en leuk om te doen. Is het nou ook mogelijk om het filmpje zo op te slaan op dvd dat ik deze in de dvd recorder kan afspelen en op de tv bekijken. Ik kom er zelf echt niet uit.
  Als dit niet mogelijk is, hoe kan ik dit dan oplossen?

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 4. Joost schreef:

  Hoi Marion,
  Leuk dat het gelukt is. Met de meeste brandprogramma’s is wat jij wil geen probleem. NERO kan dit bijvoorbeeld. Of zoek anders eens op deze site naar “gratis brandprogramma”

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 5. Raymond schreef:

  Ik zoek een programma waarbij ik dingen in de film kan zetten. Zoals dat iemand ineens kaal is of wat dan ook. Hetzelfde bewerking als bij het veronica programma CQC.

  Wie weet hoe dat moet?

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 6. richard schreef:

  hey is helemaal gratis ook het registeren enzovoort?

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 7. Ramon schreef:

  ik heb diverse video clipsen op mijn Hd-schijf met diverse geluids niveaus. Om er een video film op DvD te branden moeten alle geluid niveaus ongeveer gelijk zijn. Er zijn veel programmas om video’s te bewerken maar ik kan nergens een progje vinden om het geluids niveau van video clipsen te bewerken ( Volume Leveling). Wie heeft de oplossing??? Liefs in FreeWare.
  Lukt dit wel met Pinnacle Video Spin?????
  Alvast mijn H.dank
  Ramon

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 8. Elisa schreef:

  kan je met dit programma ook muziek onder zetten?
  alvast bedankt. Elisa

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 9. Moon schreef:

  het zal wel aan mij liggen, maar ik heb nu nog steeds niet begrepen of het nu gaat om hat maken vaneen soort slideshows, of echt het knippen en plakken in stukje filmmateriaal.

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 10. max schreef:

  hoe download je het pragramma????

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 11. Arno schreef:

  Hallo Joost,
  Ik heb een vraag/probleem
  Ik wil beginnen maar krijg geen film van mijn digitale videorecorder binnengehaald.
  Ik wil via importeren mijn camcorder aanklikken, maar hij blijft steken op de E:-schijf, terwijl de Dv-camcorder daar niet zit, die zit namelijk gewoon onder “deze computer”.
  Ik ben niet echt een computer-help, dus ik kan wel wat hulp gebruiken.
  Ik kan dus helemaal niet verder. en nu?
  Heb jij een idee?

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 12. Joost schreef:

  Hoi Arno
  Als het goed is ziet je computer je videorecorder als een extra harddisk. Zoniet dan kan het zijn dat je computer hem niet herkend.

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 13. heleen schreef:

  ik heb een vraag, als ik een filmpje heb gemaakt komt er opeens een foto van een aap in beeld ligt het aan het progamma op pc

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 14. MichaelMef schreef:

  wh0cd282530 [url=http://suhagra.doctor/]buy suhagra[/url] [url=http://buyflagyl.doctor/]flagyl online[/url] [url=http://genericlexapro.doctor/]how much does cipralex cost[/url] [url=http://cheapventolin.doctor/]ventolin[/url] [url=http://buyclonidine.doctor/]buy clonidine[/url] [url=http://cheapxenical.doctor/]xenical[/url] [url=http://genericwellbutrin.doctor/]wellbutrin[/url] [url=http://genericcolchicine.doctor/]generic colchicine[/url] [url=http://buyavodart.doctor/]order avodart[/url] [url=http://genericretina.doctor/]generic retin-a micro[/url]

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 15. MichaelMef schreef:

  wh0cd282530 [url=http://buytadalafil.doctor/]tadalafil[/url] [url=http://genericzoloft.doctor/]zoloft[/url] [url=http://genericindocin.doctor/]indocin sr 75 mg[/url] [url=http://genericdiclofenac.doctor/]diclofenac[/url] [url=http://rocaltrol.doctor/]rocaltrol 0.25 mcg[/url]

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 16. MichaelMef schreef:

  wh0cd282530 [url=http://sildenafilnopresription.doctor/]sildenafil 50mg[/url] [url=http://genericamitriptyline.doctor/]amitriptyline[/url] [url=http://buylipitor.doctor/]buy lipitor[/url] [url=http://revia.doctor/]revia[/url]

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 17. AaronLogue schreef:

  wh0cd282530 [url=http://buymobic.us.org/]generic for mobic[/url]

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 18. AaronLogue schreef:

  wh0cd282530 [url=http://tetracyclinebestprice.us.com/]generic tetracycline[/url]

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 19. MichaelMef schreef:

  wh0cd282530 [url=http://cheapallopurinol.doctor/]get more information[/url] [url=http://cheapantabuse.doctor/]where can i buy antabuse[/url] [url=http://buyzoloft.doctor/]zoloft[/url] [url=http://buyavana.doctor/]avana[/url] [url=http://zetia.doctor/]when will zetia go generic[/url] [url=http://genericindocin.doctor/]found it[/url]

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 20. MichaelMef schreef:

  wh0cd282530 [url=http://lexaproonline.doctor/]lexapro[/url] [url=http://buypropranolol.doctor/]propranolol[/url] [url=http://cheapkamagra.doctor/]cheap kamagra[/url] [url=http://genericventolin.doctor/]generic ventolin[/url] [url=http://buyvermox.doctor/]vermox[/url]

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 21. MichaelMef schreef:

  wh0cd282530 [url=http://buytadacip.doctor/]tadacip[/url] [url=http://toradol.doctor/]toradol 10mg price[/url] [url=http://buycolchicine.doctor/]colchicine for pseudogout[/url] [url=http://albuterolonline.doctor/]proair albuterol[/url] [url=http://cheapacyclovir.doctor/]buy cheap acyclovir[/url] [url=http://cheapprednisone.doctor/]cheap prednisone online[/url] [url=http://genericnolvadex.doctor/]generic nolvadex[/url] [url=http://vantin.doctor/]vantin[/url] [url=http://genericalbuterol.doctor/]albuterol[/url]

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 22. AaronLogue schreef:

  wh0cd282530 [url=http://kamagra18.us.com/]kamagra[/url]

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 23. MichaelMef schreef:

  wh0cd282530 [url=http://buytofranil.doctor/]tofranil[/url] [url=http://genericbactrim.doctor/]generic bactrim online[/url] [url=http://genericfurosemide.doctor/]drug furosemide[/url] [url=http://buyvermox.doctor/]vermox[/url] [url=http://genericpropranolol.doctor/]propranolol purchase online[/url] [url=http://genericcialis.doctor/]cialis[/url] [url=http://generictrazodone.doctor/]trazodone 25 mg[/url]

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 24. AaronLogue schreef:

  wh0cd282530 [url=http://xenical18.us.org/]Xenical Generic[/url]

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 25. MichaelMef schreef:

  wh0cd282530 [url=http://kamagranopresription.doctor/]kamagra[/url] [url=http://rocaltrol.doctor/]rocaltrol[/url] [url=http://genericlexapro.doctor/]lexapro[/url] [url=http://sildenafilnopresription.doctor/]sildenafil[/url] [url=http://provera.doctor/]i found it[/url] [url=http://cheaplevitra.doctor/]levitra[/url]

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 26. MichaelMef schreef:

  wh0cd282530 [url=http://valtrexnopresription.doctor/]valtrex[/url] [url=http://buyskelaxin.doctor/]buy skelaxin[/url] [url=http://genericpropecia.doctor/]generic propecia[/url] [url=http://cheaplasix.doctor/]your domain name[/url] [url=http://silagra.doctor/]silagra without prescription[/url] [url=http://genericbaclofen.doctor/]baclofen generic[/url]

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 27. AaronLogue schreef:

  wh0cd282530 [url=http://valtrex18.us.com/]valtrex buy online[/url]

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 28. BrettOxype schreef:

  wh0cd282530 [url=http://cialisgeneric18.us.org/]generic cialis 10mg[/url]

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 29. Stewartrem schreef:

  wh0cd282530 [url=http://prednisolone18.us.com/]prednisolone[/url]

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 30. BrettOxype schreef:

  wh0cd282530 [url=http://propeciabestprice.us.com/]propecia[/url]

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 31. MichaelMef schreef:

  wh0cd282530 [url=http://buylevaquin.doctor/]levaquin[/url] [url=http://methotrexate.doctor/]as example[/url] [url=http://buyviagra.doctor/]viagra[/url] [url=http://buymedrol.doctor/]medrol online[/url] [url=http://buytadalissx.doctor/]tadalis sx[/url] [url=http://genericcafergot.doctor/]cafergot[/url]

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 32. MichaelMef schreef:

  wh0cd282530 [url=http://genericxenical.doctor/]xenical 120mg no prescription[/url] [url=http://buyrobaxin.doctor/]buy robaxin[/url] [url=http://buymedrol.doctor/]buy medrol[/url] [url=http://valtrexnopresription.doctor/]valtrex[/url] [url=http://buydiclofenac.doctor/]diclofenac[/url] [url=http://buycitalopram.doctor/]buy citalopram online[/url] [url=http://genericcephalexin.doctor/]cephalexin 250 mg capsules[/url] [url=http://buylotrisone.doctor/]lotrisone for ringworm[/url] [url=http://buyamoxicillin.doctor/]amoxicillin[/url]

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 33. MichaelMef schreef:

  wh0cd282530 [url=http://cefixime.doctor/]cefixime[/url] [url=http://generickamagra.doctor/]buy kamagra oral jelly online[/url] [url=http://ventolinonline.doctor/]ventolin inhalers[/url] [url=http://cheapretina.doctor/]retin-a gel 0.1[/url]

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 34. AaronLogue schreef:

  wh0cd282530 [url=http://baclofen2018.us.com/]baclofen[/url]

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 35. AaronLogue schreef:

  wh0cd282530 [url=http://propeciacheap18.us.org/]generic propecia for sale[/url]

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 36. AaronLogue schreef:

  wh0cd282530 [url=http://lexapro.us.com/]Lexapro[/url]

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 37. MichaelMef schreef:

  wh0cd282530 [url=http://genericlasix.doctor/]lasix[/url] [url=http://buybiaxin.doctor/]biaxin xl[/url] [url=http://buyzofran.doctor/]find out more[/url] [url=http://buycymbalta.doctor/]duloxetine cymbalta[/url]

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 38. MichaelMef schreef:

  wh0cd282530 [url=http://cheappropecia.doctor/]propecia purchase[/url] [url=http://buyphenergan.doctor/]phenergan price[/url] [url=http://buyinderal.doctor/]helpful hints[/url] [url=http://buyamantadine.doctor/]buy amantadine[/url] [url=http://genericventolin.doctor/]generic ventolin[/url] [url=http://buylexapro.doctor/]lexapro[/url] [url=http://cheapviagra.doctor/]viagra[/url]

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 39. MichaelMef schreef:

  wh0cd282530 [url=http://buynexium.doctor/]nexium[/url] [url=http://buyneurontin.doctor/]buy neurontin[/url] [url=http://buyprednisolone.doctor/]prednisolone[/url] [url=http://orderkamagra.doctor/]kamagra[/url]

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 40. AaronLogue schreef:

  wh0cd282530 [url=http://levitrabestprice.us.com/]levitra[/url]

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 41. MichaelMef schreef:

  wh0cd282530 [url=http://cheapxenical.doctor/]cheap xenical[/url] [url=http://genericdiclofenac.doctor/]diclofenac[/url] [url=http://valtrexnopresription.doctor/]cheap valtrex generic[/url] [url=http://buyalbendazole.doctor/]albendazole[/url]

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 42. AaronLogue schreef:

  wh0cd282530 [url=http://propeciabestprice.us.com/]finasteride[/url]

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 43. Richardpulky schreef:

  [url=http://finansy.su/user/unprognasu1986/]bestonlinewebcam.us.com[/url]

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 44. Douglascat schreef:

  [url=http://banki63.ru/forum/index.php?showuser=2147861]adultwebcams.us.com[/url]

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 45. GregoryAmire schreef:

  [url=http://galax.by/users/globovrera1985]adultwebcams.us.com[/url]

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 46. AaronLogue schreef:

  wh0cd282530 [url=http://cialisbestprice.us.com/]cialis best price[/url]

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 47. MichaelMef schreef:

  wh0cd282530 [url=http://buyzithromax.doctor/]buy zithromax[/url] [url=http://buyviagrasoft.doctor/]viagra soft[/url] [url=http://buyclindamycin.doctor/]clindamycin 150 mg[/url]

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 48. MichaelMef schreef:

  wh0cd282530 [url=http://buycialis.doctor/]online cialis sales[/url] [url=http://buyerythromycin.doctor/]erythromycin[/url] [url=http://genericprednisolone.doctor/]prednisolone generic[/url]

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 49. AaronLogue schreef:

  wh0cd282530 [url=http://kamagra18.us.org/]Kamagra[/url]

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 50. Douglashar schreef:

  [url=http://eppg.clan.su/index/8-22524]whyblackpeoplemeethere[/url]

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

Geef jouw tips over dit onderwerp

*


Op de hoogte blijven de beste downloadsites? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief