Freeware dvd ripper DVDSmith ript hele film of alleen de hoofdfilm

17/02/2009 door: Joost


DVDsmith ripper

Een reservekopie maken van je gekochte dvd’s wordt een fluitje van een cent met de freeware dvd ripper DVDSMith. Het grote voordeel van dit programma zit hem in het feit dat je of de hele film inclusief alle reclame en introfilms kunt rippen, of alleen de hoofdfilm.

De laatste optie is erg handig omdat dit behoorlijk wat ruimte bespaart. Daarnaast zullen er ongetwijfeld meer mensen zijn zoals ik welke niet echt zitten te wachten op de reclame filmpjes voorafgaand aan de hoofdfilm.

DVDSMith (Windows, 2MB) is een zeer eenvoudige ripper met maar 5 knoppen, welke allemaal terug te vinden zijn op 1 scherm. Vaak zal je maar 1 knop nodig hebben.

Allereerst kies je bovenin het scherm of je de hele film (Full Disc) of alleen de hoofdfilm (Main Movie) wilt rippen. Kies je voor de laatste optie dan ript DVDSmith het langste filmbestand zonder menu, trailerfilmpjes en andere extra’s. De eerste optie spreekt voor zich, je ript de complete film incl. trailers en menuopties.

dvd ripper " src="http://www.tvjoost.nl/wp-content/uploads/2009/02/image23.png" border="0" alt="freeware dvd ripper " width="346" height="269" />

Vervolgens selecteer je bij DVD volume je DVD speler en bij Output folder de locatie op je harddisk waar de film opgeslagen moet worden.

Nadat DVDSMith klaar is met rippen vind je een VIDEO_TS folder en een aantal .vob bestanden. Met de videoplayer VLC kun je deze moeiteloos afspelen, en ook NERO of andere brandprogramma’s weten hier raad mee.

DVDSMith weet ook wel raad met de meeste kopieerbeveiligingen, en is wat mij betreft de beste en eenvoudigste ripper van dit moment.

Je kunt DVDSMith hier downloaden. Heb jij andere goede rippers gevonden? Laat het dan zeker even weten in de comments!

Lees meer over dit onderwerp:

Filed under: Rippen en kopieren

Comments

171 Responses to “Freeware dvd ripper DVDSmith ript hele film of alleen de hoofdfilm”