Freemake, een zeer eenvoudige maar complete Video converter en editor

13/08/2010 door: Joost


Met de overvloed aan video conversie software op het internet kan het nog wel een lastige taak zijn om de goede uit te zoeken. Freemake is een simpel en all-in-one programma voor het converteren, bewerken en branden van videoʼs.

image

Handbrake, het neusje van de zalm op het gebied van video conversie software, is en blijft mijn favoriet. Ondanks dat is Freemake een heel goed alternatief als je het mij vraagt. Als je geen oneindige controle wilt hebben over het proces van converteren is het een heel fijn programma. Freemake heeft een simpele drag-and-drop interface waardoor het simpel is om jou video te converteren naar een formaat dat jij wilt.

Wil je de video converteren naar een PSP formaat? Dan kies je PSP als out-put-formaat en zal het bestand er zo uitkomen dat het op je PSP kan. De out-put optieʼs variëren van de iPad tot de PSP tot de HDTV. Je kunt de video, naast converteren, ook op een DVD branden, naar Youtube uploaden en je kunt zelfs een slideshow maken met fotoʼs erin. Je kunt de video zelfs knippen,...

draaien en bewerken in de ingebouwde videobewerker. Freemake is een soort van mix van Appleʼs iMovie, iDVD en mijn favoriet Handbrake. Alles in een dus, alleen dan tien keer makkelijker.

Er zitten helaas ook een paar nadelen aan Freemake. Je hebt veel minder controle over het converteren vergeleken met Handbrake. Je kunt niet de uiteindelijk grote van het het bestand bepalen of de kwaliteit. Je kunt ook geen gecodeerde DVD rippen. Dit is wel op te lossen door de DVD eerst te rippen met rip programma.

Het is dus mogelijk maar het handigst is het om het 1 een programma te doen. Freemake is een super programma om snel even wat te converteren en mogelijk ligt te bewerken. Toch blijft Handbrake de beste optie voor de mensen onderons die iets meer controle willen hebben tijdens het converteren.

Download Freemake

Lees meer over dit onderwerp:

Comments

46 Responses to “Freemake, een zeer eenvoudige maar complete Video converter en editor”