Filmtorrents downloaden van IMDB met GreaseMonkey

24/02/2009 door: Joost


 

imdb pirated version

Vandaag een paar mooie tips om het leven van een downloader een stuk aangenamer te maken. Misschien heb je ooit gehoord van GreaseMonkey. Deze plugin voor FireFox, Safari en IE browsers zorgt ervoor dat je de lay-out en functies van een website kan veranderen en maakt het ook mogelijk nieuwe functies aan een site toe te voegen.

Door het gebruik van GreaseMonkey kun je dus bestaande sites aanpassen aan jouw wensen, zonder dat je de eigenaar bent van de site. Dit vergt nogal wat kennis van programmeertalen, maar gelukkig zijn er al honderden kant en klare scripts te vinden die je alleen nog maar hoeft te installeren.

En zo zijn er ook een aantal scripts welke het vinden van interessante downloads een stuk eenvoudiger maakt. Maar first things firts, allereerst zal je GreaseMonkey moeten installeren voordat je het kunt gebruiken.

 

GreaseMonkey installeren

De installatie van GreaseMonkey hangt af van de browser die je gebruikt. FireFox gebruikers kunnen deze plugin installeren, Safari gebruikers maken gebruik van Creammonkey. Internet Explorer gebruikers kunnen terecht op GreaseMonkey for IE. Installatie mag niet al te lastig zijn, de hiervoor genoemde sites geven voldoende uitleg en anders geld: GIYF. (Google Is Your Friend).

 

IMDB – Pirated Version

image  Zo ziet IMDB er uit na installatie van de plugins

Informatie over de nieuwste films, documentaires en videogames vind je op IMDB, zonder twijfel de grootste website op dit gebied. We gaan deze site eens aanpassen aan onze wensen. Want zou het niet mooi zijn om bij elke filmtitel ook de filmtrailer te kunnen zien, de juiste torrent te vinden en direct ook maar even de Nederlandse ondertiteling te downloaden?

 

IMDB Pirated Version

Voor deze tutorial beschrijf ik de werkwijze in FireFox, de webbrowser van Mozilla. Voor de andere browsers zal de werkwijze niet veel verschillen. Mocht je er niet uitkomen, overweeg dan eens gebruik te gaan maken van Mizilla FireFox, alleen al voor deze functie is het de moeite zeker waard.

Allereerst installeren we het IMDB Pirated Version script voor Greasemonkey....

Hiervoor ga je naar http://userscripts.org en klik je rechtsboven in het scherm op de zwarte Install button. Een popup venster verschijnt, je accepteert dit door op install te klikken.

Onder in het scherm zie je de melding verschijnen dat het script succesvol geïnstalleerd is, overigens zie je hier ook de apekop, als teken dat greasemonkey geïnstalleerd is.

Het moeilijkste is achter de rug. Herstart je browser en ga vervolgens naar www.IMDB.com

Boven in het scherm klik je vervolgens op “Top Movies”. In de linker menubalk zie je nu o.a. een lijst met “Votes by Genre” of “IMDb Charts => Top 250”. Selecteer een van deze opties en kies vervolgens een film welke je aanspreekt. Zodra je de filmtitel aangeklikt hebt verschijnt er een popup waarbij je eenmalig de instellingen voor het IMDB Pirated Version script kunt opgeven. Dit wijst voor zich, geef aan via welke torrent sites je films wilt downloaden en of je bij de films op IMDB ook een filmtrailer wilt zien, iets wat standaard niet aangeboden wordt op IMDB.

In mijn geval heb ik gekozen voor “Get results from piratebay.org” en minova.com. Daarnaast wil ik ook trailers kunnen bekijken, dus heb de optie “Watch movies online” ook aangevinkt.

Klik op het kruisje rechtsboven in de popup. als alles goed gegaan is zie je nu een nieuw menu boven in het scherm met de nieuwe opties.

 

Door te klikken op de gele pijltjes verschijnen extra functies waaronder de al torrents voor de film, de filmtrailer, en de nederlandse ondertiteling.

Thats all! prima extra functies lijkt me. Er zijn talloze andere GreaseMonkey Scripts te downloaden, kijk daarvoor maar eens op http://userscripts.org. Computertotaal heeft er ook een artikel over geschreven welke je hier kunt vinden.

Films downloaden direkt vanaf IMDB

Lees meer over dit onderwerp:

Comments

71 Responses to “Filmtorrents downloaden van IMDB met GreaseMonkey”