Films en muziek downloaden met DC++

20/06/2008 door: Joost


dc   logo

Als je films of muziek download, dan maak je waarschijnlijk nog geen gebruik van DC++.

DC++ is niet een van de makkelijkste programma’s en de laatste versies waren ook nog niet echt stabiel. Toch is DC++ een ideaal programma om films en muziek mee downloaden, dit omdat je vaak volledige albums vindt en de kwaliteit ook vaak erg goed is.

 

Wat is DC++?

DC++ is geen nieuw programma. De vorige versies gaan al jaren mee en waren erg stabiel. De laatste versie was echter een stuk minder. Het bevatte wel veel nieuwe functies, maar daar stonden erg veel problemen tegenover. Op dit moment is er een nieuwe versie van DC++, versie 0.7, te downloaden. Deze versie is gelukkig weer een stuk stabieler.

 

 

DC++ downloaden, installeren en configureren

Download DC++ vanaf de website sourceforge.net en installeer het. Als je DC++ voor het eerst opstart wordt er een configuratiescherm geopend. Hier vul je een nickname in en tevens geef je aan wat je upload snelheid is. (fig1)

dcc  stap1
Figuur 1: DCC++ instellen

Bij-stellingen geef je aan of je gebruik maakt van een router en of deze overweg kan met UPnP. Als je niet weet wat UPnP is lees dan dit artikel nog eens door.

Vervolgens geef je aan in welke mappen DC++ de tijdelijke en voltooide bestanden moet opslaan. DC++ verlangt van zijn gebruikers dat er ook voldoende bestanden aangeboden worden. Het gaat hier niet om wat je aanbiedt maar om de totale omvang van de aangeboden bestanden. Pas wel...

op met auteursrechtelijke beschermd werk.

dcc  stap2
Figuur 2: Tijdelijke en voltooide bestanden opslaan

Nadat je voldoende bestanden hebt aangeboden (bijvoorbeeld opensource software), sla je de instellingen op.

 

 

DC++ verbinden en bestanden downloaden

klik op het icoontje links bovenaan in de knoppenbalk en maak verbinding met een "hub" met veel deelnemers. Nogmaals, let op dat  je voldoet aan de minimale hoeveelheid aan te bieden, of te delen bestanden. Er zal nu een nieuw tabblad verschijnen en je kunt op te zoekknop klikken. Het kan zijn dat je je eerst moet registreren.

Vervolgens volg je de instructies in het hoofdscherm. Aan te raden is om je zoekterm zo algemeen mogelijk te houden. Zoek bijvoorbeeld alleen op de naam van de artiest of de film.

Na even wachten zal het zoekresultaat op je scherm verschijnen. Hier zie je onder andere losse muzieknummers staan, maar ook hele mappen. Deze mappen bevatten bijna altijd een complete cd of DVD.

Kijk in de resultatenlijst naar de slot-kolom om te achterhalen of er nog een vrije "slots" zijn. Hierna klik je met de rechtermuisknop voor download (hele map), en de download zal beginnen. Let op, het kan even duren voordat je download start.

Lees meer over dit onderwerp:

Filed under: Downloaden
Tags: DC++, Films downloaden

Comments

One Response to “Films en muziek downloaden met DC++”
  1. Marcella schreef:

    DC werkt prima, maar ik zie wel alleen veel films op AVI-formaat, en niet zoveel DVD’s om te downloaden, dat is wel jammer.
    En ook zie je aan het begin niet of er ondertitels bij zitten.

    Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

Geef jouw tips over dit onderwerp

*


Op de hoogte blijven de beste downloadsites? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief