Films downloaden met torrents (deel 2)

16/10/2007 door: Joost


 

BitLet downloaden van torrents

Eerder is al aandacht besteedt aan een manier om films met het programma Utorrent te downloaden. Hierbij maak je gebruik, zoals de naam het al zegt, van torrents. Heb je nou geen zin om hiervoor speciale software te installeren of vind je dat allemaal te ingewikkelt dan is er een goed “web based”alternatief voorhanden, nl BitLet.org.

 

 

BitLet.org

Zoals gezegd is BitLet “web based”, dit betekend zoveel als dat je geen software hoeft te installeren en alles via een webpagina af kunt handelen. In het geval van downloaden van films komt het er op neer dat je de url van de torrent kopieert en in het daarvoor bestemde vakje op BitLet.org plakt. Je bestand, in dit geval film, wordt dan automatisch gedownload.

Korte handleiding

Allereerst moet je de url weten van de torrent die je wilt downloaden. Weet je niet goed wat torrents zijn of waar je ze kunt vinden, lees dan nog even de eerder geschreven tutorial door. Een goede plek om torrents te vinden is www.isohunt.com. Op deze website zoek je naar je film, mp3, ebook, of wat dan ook en nadat je op search hebt geklikt krijg je de resulaten te zien.

Stap 1: zoek je film via isohunt.com

Klik vervolgens op de titel van je keuze en je krijgt onderstaande informatie te zien.

 

isohunt

 

 

Stap2: Kopieer de tracker url

Vervolgens kopieer je de locatie van de tracker. Zorg...

ervoor dat je de hele url kopieert, isohunt kapt lange urs af! In firefox kan je rechtsklikken op de url en kiezen voor “koppelingslocatie kopieeren”, in Internet Explorer doe je hetzelfde maar kies je voor “Copy shortcut”.

 

isohunt tracker

 

 

Stap 3: surf naar Bitlet.org

Hierna surf je naar BitLet.org

 

 

Stap 4: plak je tracker url

Hier plak je je gekopieerde url in het daarvoor bestemde input veld en druk je op “Download Torrent”

bitlet

 

 

Vervolgens krijg je onderstaande popup te zien. Wacht een tiental seconden en BitLet vraagt je waar je het bestand op wilt slaan.

BitLet download

 

 

Stap5: downloaden!

Je kiest de lokatie op je harde schijf en het downloaden kan beginnen. Hou er rekening mee dat het even kan duren voordat je download “op gang” komt, maar als het eenmaal loopt gaat het snel!

Lees meer over dit onderwerp:

Filed under: Downloaden
Tags: Films downloaden, Utorrent

Comments

44 Responses to “Films downloaden met torrents (deel 2)”