Films afspelen op je PlayStation 3

23/11/2008 door: Joost


image

In het vorige artikel heb ik uitgelegd hoe je je PC en spelcomputer gereed maakt zodat ze via een draadloos netwerk met elkaar verbonden kunnen worden. In deze tutorial leg ik uit hoe vervolgens je Playstation 3 zo instelt dat deze als mediacenter fungeert en je je (gedownloade) films, muziek en foto’s vanaf je PC via je draadloos netwerk en Playstation op je tv kunt bekijken.

Stap1: je pc vinden

Zodra je de Playstation hebt opgestart en je je hebt aangemeld op het netwerk, ga je naar video, foto of muziek. Hier selecteer je vervolgens “ zoeken naar media server’s.” De PlayStation gaat even scannen essn zal na een tijdje de resultaten presenteren. Druk vervolgens op de O toets van je controller. Als alles goed gegaan is, zie je dat het pictogram van Windows Media Player aan het PlayStation menu is toegevoegd.

Stap 2: media afspelen

Het menu van de PlayStation 3 wordt ook wel Cross Media Bar of XMB genoemd. Ga in de XMB naar video, muziek of foto. Hier selecteer je je pc door op de X toets van je controller te drukken. Kies de juiste map en kies vervolgens voor mappen. Als het goed is krijgt je nu een overzicht van de gedeelde bestanden te zien. Klik nu net zo lang met de X-toets totdat je bij de juiste bestanden komt. Afspelen van de bestanden doe je door wederom op de X- toets te drukken.

Stap 3: video instellingen

tijdens het bekijken van het Willem en je door op het driehoekje op je controller te drukken een menu activeren. Een erg handige menu optie is de schermmodus. Zodra je deze optie selecteert kun je het beeld veranderen naar origineel, normaal of zoomen. Dit kan van pas komen als je bijvoorbeeld een DivX film op een lage kwaliteit aan het...

bekijken bent. Ook kun je bij AV- instellingen de menu optie Noise kiezen, hier kun je de hoeveelheid ruis in een film verminderen. De select knop op de controller geeft je een overzicht met aanvullende informatie over de video.

Stap 4: wel of niet streamen?

Er kunnen bepaalde redenen zijn om films niet via een (draadloos) netwerk te streamen. Indien je bijvoorbeeld HD films wilt kijken dan is het aan te raden om dit niet via een draadloos netwerk te laten verlopen. Dit vanwege de benodigde bandbreedte van je netwerk en een vaak schokkend resultaat als gevolg. Je kunt dan kiezen voor een bekabeld netwerk, of om eerst de film op USB stick of een geheugenkaart op te slaan.

Indien je HD films wilt bekijken is het aan te raden dit niet via een draadloos netwerk te laten verlopen.

Gebruik je een USB stick, zorg er dan wel voor dat je de verschillende bestanden op de juiste plaats zet, anders kan de PlayStation ze niet vinden. Voor films maak je een map aan met de naam video, voor foto’s Picture en voor muziek Music. Vervolgens sluit je je USB stick aan en ga je naar het menu in de XMB. Als het goed is vind je nu in dit menu je USB stick terug.

Ik hoop dat het je allemaal gelukt is! In de volgende tutorials zal ik uitleggen hoe het bovenstaande verhaal toepast voor een XBOX 360 en een Nintendo WII.

Lees meer over dit onderwerp:

Filed under: Spelconsoles
Tags: mediacenter, playstation3

Comments

55 Responses to “Films afspelen op je PlayStation 3”
 1. AaronLogue schreef:

  wh0cd343026 BEST PRICE ON LEVITRA

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 2. AaronLogue schreef:

  wh0cd343026 hydrochlorothiazide 12.5 mg capsules

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 3. AaronLogue schreef:

  wh0cd343026 ventolin albuterol

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 4. AaronLogue schreef:

  wh0cd343026 lexapro

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 5. 99Oscar schreef:

  I can see that your page probably doesn’t have much traffic.
  Your articles are interesting, you only need more
  new visitors. I know a method that can cause a viral effect
  on your site. Search in google: dracko’s tricks make your content go viral

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

Geef jouw tips over dit onderwerp

*


Op de hoogte blijven de beste downloadsites? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief