Film op dvd branden inclusief ondertiteling

07/04/2008 door: Joost


 

film op dvd branden met ondertiteling

DVD branden met ondertiteling met the filmmachine

Eerder bespraken we al een manier om op een hele simpele manier je films naar dvd te branden met “The Filmmachine”. The Filmmachine is een gratis programma dat door iedereen te gebruiken is dankzij de makkelijke en duidelijke werking.

In onze vorige tutorial kwam het branden van films inclusies ondertiteling maar kort aan bod. Vandaar vandaag een tutorial hoe je je gedownloade film naar dvd kunt branden inclusief de juiste Nederlandse ondertiteling.

 


Benodigde programma’s

In deze tutorial maken we gebruik van het programma “The Filmmachine” welke je hier kunt downloaden. Installeer allereerst dit programma.

We zullen nu stap voor stap de werking van the filmmachine nog eens doornemen, inclusief het branden van ondertitels. Ik ga er hierbij van uit dat je je film gedownload hebt van het internet. Mijn advies is om hierbij gebruik te maken van bittorrent. Weet je niet wat bittorrent en torrents zijn, lees dan deze tutorial nog eens door.

Er zijn verschillende manieren om ondertitels aan je film toe te voegen. Je kunt eerst je film gaan downloaden en vervolgens zoeken naar de juiste bijpassende ondertiteling.

Het grote gevaar is dan wel dat de juiste ondertiteling niet beschikbaar en je allerlei fratsen uit moet gaan halen om “andere” ondertiteling aan te passen zodat hij geschikt is voor jouw gedownloade film. Slimmer is om eerst te gaan kijken welke ondertiteling beschikbaar is en vervolgens de bijpassende film te gaan downloaden.

 

Het zoeken van de juiste ondertiteling

Stel je wilt de film “The kite runner” gaan downloaden en branden op dvd incl. Nederlandse ondertiteling. Allereerst ga je dan naar www.ondertitel.com en kijk je welke ondertitels beschikbaar zijn voor deze film. Typ “Kite runner” in boven in het zoekscherm en druk op “ondertitel zoeken”. Vervolgens krijg je de beschikbare formaten te zien. Een voorbeeld zie je in fig1.

ondertitel.com
Fig 1

In dit geval zie je 3 resultaten verschijnen. 2 versies voor 1 cd en 1 versie voor het branden op 2 cd’s. Mijn advies is te kiezen voor de versie(s) voor 1 cd aangezien de grootte van de film dan onder de 800mb blijft. Dit is redelijk snel te downloaden.

 

Het zoeken van de juiste film download

Vervolgens ga je naar www.isohunt.com Dit is een grote zoekmachine voor het downloaden van torrents. Nogmaals, als je niet weet hoe je films met torrent moet downloaden, lees dan eerst deze tutorial nog eens door.

Typ boven in het scherm “Kite Runner” en klik op Search.
Je krijgt nu een flink aantal resultaten te zien. Rechts boven in de balk (naast “Size”) zie je een “S” en een “L” staan. Dit zijn de hoeveelheid uploader van de films. Hoe meer uploaders hoe sneller jouw download dus dit is iets om rekening mee te houden.

Het bovenste resultaat is “The Kite Runner[2007]DvDrip[Eng]-Zuzuu”. (fig2). Deze titel bevat wat informatie waaronder het jaar, dat het een dvdrip is en dat de film Engelstalig is. Als laatste zie je Zuzuu staan. Dit is de naam van de uploader ofwel aanbieder van de film.

Als we vervolgens naar onze resultaten van...

www.ondertitel.com gaan, dan zien we dat deze ondertitel erbij staat! Prima dus! Nu je een match hebt tussen ondertitel en film kunnen we verder gaan.

isohunt
Fig2

"Kleine tip, op www.ondertitel.com kun je ook op de naam van de aanbieder, in dit geval Zuzuu, klikken. Je ziet dan een overzicht met alle films welke deze aanbieder heeft geupload. Al deze films zijn over het algemeen ook met torrents te downloaden. Je kunt dus ook in isohunt.com “Kite Runner Zuzuu” intypen, je hebt dan direkt resultaat."

 

De film inclusief ondertiteling branden met “the filmmachine”

Nadat je je film via bittorrent gedownload hebt met bijvoorbeeld het programma utorrent, en het juiste ondertiteling-bestand gedownload hebt vanaf ondertitel.com starten we het programma “the filmmachine” op.

Klik op “Open / Add movie files” en selecteer je gedownloade film. Als het goed is staat deze nu weergegeven in “the filmmachine”. (fig3). Klik op “Next” rechts onder in het scherm. (mijn filmtitel is National treasure)

the filmmachine tutorial
Fig3

 

 

In het volgende scherm (fig4) kun je wat aanvullende gegevens invoeren. Kies bij “output file” Mpeg2, bij video-encoders “QuEnc” en bij Audio codec “Aften”. Verder selecteer je of je breedbeeld wilt (16:9) of juist het ‘oude’ televisie formaat (4:3). Klik op Next.

filmmachine stap 4
Fig4

 

 

In het volgende scherm (fig5) kies je het formaat van je cd of dvd en of je je film wilt branden met “the filmmachine” of eventueel met een ander brandprogramma. Je zou er bv kunnen kiezen om het uiteindelijke resultaat (film + ondertiteling) te laten branden met je eigen brandprogramma ipv “the Filmmachine”.

Ik ga er van uit dat je dit niet wilt en je film wilt branden met “the filmmachine”. Haal de vinkjes bij “dont burn dvd” en “dont burn iso image” dus weg indien je wilt dat “the filmmachine” je dvd brandt. Klik vervolgens op “next”

filmmachine stap 5
Fig5

 

 

In het volgende scherm kun je nu je subtitles selecteren (fig6). Kies links boven in het scherm voor "use subtitles" en daaronder voor “Permanent Subtitles”.

Klik vervolgens in het grote witte vlak “subtitle filename”. Aan de rechterkant verschijnt een mapje, klik hierop en zoek vervolgens je subtitle bestand. Vervolgens kun je eventueel de lettergroote, type en kleur van je ondertiteling instellen maar dit hoeft niet. Als alles naar wens is klik je op “next”.

filmmachine stap 6
Fig6

 

 

We zijn er! Klik “Preview Result” om het voorlopige resultaat te bekijken. Indien alles naar wens is klik je op “Make DVD” en “the filmmachine” gaat voor je aan de slag. Let op, dit kan afhankelijk van de snelheid va je computer een redelijke tijd duren.

Vragen? Laat het weten in de comments!

Lees meer over dit onderwerp:

Filed under: Branden
Tags: dvd branden, Ondertiteling

Comments

206 Responses to “Film op dvd branden inclusief ondertiteling”
 1. Jurgen zegt:

  Wanneer je downloaden via nieuwsgroepen hoef je zelf bijna nooit de ondertiteling toe te voegen. Downloaden en branden op een dvd en klaar:D. Goede artikel!

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 2. Debby zegt:

  Filmmachine kan mijn dvd niet branden. ik krijg een foutmelding. “Cannot create file C:/ …… Toegang geweigerd”

  Wat doe ik verkeerd?

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 3. Denise zegt:

  Vraagje,,

  Ik snap je tekst helemaal! Maar, als ik de juiste ondertiteling heb gevonden bij de film, en zet ze samen in een map, en ik speel de film af, loopt me Windows Media Player vast.. Doet de film het dan wel als ik het brand? Want me ouders hebben het vaak ook geprobeerd, en bij hun deed de gebrande dvd het dan nooit..

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 4. Lesley zegt:

  Denise,

  Ik probeerde eerst ook films af te spelen met Windows Media Player en dat lukte ook niet.

  Probeer het eens met BS.Player.

  http://www.bsplayer.com/bsplayer-english/download.html?BSPLAYER=dc8083a389fdf24d6a12c89de6f44d0f

  Download gewoon de gratis versie.

  Even ter aanvulling:

  BS.Player zoekt zelf naar ondertitels, je opent de film met het programma en zoekt automatisch naar ondertiteling. Heeft hij dat niet gevonden op je pc dan vraagt hij of je het wilt downloaden en geeft een lijst met downloadbare ondertitels.
  Het is erg simpel.

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

Geef jouw tips over dit onderwerp

*


Op de hoogte blijven de beste downloadsites? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief