Een DVD rippen met Handbrake

06/03/2011 door: Joost


In het verleden heb ik het programma Handrake al eens genoemd, maar ik heb eigenlijk nog nooit uitgelegd hoe je met Handbrake een DVD kunt rippen. als je nog nooit eerder met Handbrake gewerkt hebt, dan komt deze handleiding zeker van pas.

Voor een uitgebreide uitleg kun je het beste onderstaand filmpje bekijken, hierin worden ook wat extra stappen besproken. Onder het filmpje vind je een beschrijving van de belangrijkste stappen die je moet nemen om een DVD te rippen met Handbrake.

 
 

Stap een: kies een bron

image

Zodra je Handbrake opent zal je worden gevraagd om een bron te selecteren. Kies DVD, DVD Image of een VIDEO_TS map. Je kan ook voor vrijwel elk videoformaat kiezen omdat Handbrake deze kan converteren. Indien je een DVD met kopieerbeveiliging wil rippen, dan zal je ook VLC moeten installeren. Zodra je een bestand geselecteerd hebt open je het in Handbrake.

 

Stap twee: selecteer de film die je wil converteren

image

Zodra je het bestand geselecteerd hebt verschijnt links bovenin het Title drop-down menu.deze selecteren en vervolgens zie je een lijst met alle titels die Handbrake kan rippen. De titels worden helaas als  getallen weergegeven, dus het is wel een beetje gokken. Gelukkig wordt ook de tijdsduur weergegeven en aangezien de hoofdfilm vrijwel altijd het langst duurt is het niet moeilijk om te achterhalen welke titel je moet hebben.

 

Stap drie: video en geluid selecteren

inline; padding-top: 0px; border-width: 0px;" title="image" src="http://www.tvjoost.nl/wp-content/uploads/2011/03/image2.png" alt="image" width="260" height="119" border="0" />

In deze stap bepaal je de kwaliteit van het geluid en video. in het videomenu sleep je de ”’Constant Quality slider” van links naar rechts om de beeldkwaliteit te bepalen. Naar rechts betekent een hogere kwaliteit, naar links een lagere kwaliteit. hierna kun je ook nog eens de gemiddelde bit rate instellen, maar Handbrake kan dit ook zelf bepalen. Zodra de video instellingen naar wens zijn klik je op de audio tab. Hier kan je de geluids instellingen wijzigen maar normaal gesproken hoeft je hier weinig aan te veranderen.

 

Stap vier: Start het rippen!

image

Je bent nu klaar met het instellen van Handbrake en je kan starten met het rippen van je DVD. als je een bestand wilt rippen, dan klik je nu op de startknop. Wil je meerdere bestanden rippen, dan klik je op de Add to Queu knop ( bovenaan in het scherm) en voeg je meerdere bestanden toe. Zodra je hiermee klaar bent klik op de startknop.

Succes!

Lees meer over dit onderwerp:

Filed under: Rippen en kopieren

Comments

140 Responses to “Een DVD rippen met Handbrake”