DVD profiler, must have software voor dvd verzamelaars

01/05/2008 door: Joost


 

dvd profiler

Als je een fanatieke dvd verzamelaar bent dan wil je natuurlijk al je dvd’s netjes geordend hebben. DVD profiler is hiervoor een perfect en onmisbaar instrument.

Met DVD profiler is het mogelijk door het invoeren van de streepjescode alle informatie van een dvd op te halen uit een online database. Hierbij moet je denken aan acteurs, release date, reviews en nog veel meer.

 

 

DVD profiler downloaden

Ga naar www.invelos.com om DVD profiler te downloaden. Klik vervolgens onder DVD Profiler 3 op “Free Download”. Vervolgens klik je op “start download” en na het downloaden installeer je het programma. Let er op dat je voor “Nederlandse taalweergave” kiest.

 

DVD profiler installeren

Na het opstarten van DVD Profiler kies je bovenaan in het scherm voor “DVD” en vervolgens voor “Aan collectie toevoegen.” DVD profiler maakt nu verbinding met internet en haal een profiellijst op.

Nadat deze lijst gedownload is verschijnt er een nieuw scherm. Op dit scherm begint het daadwerkelijk invoeren. Dit doe je door middel van het invoeren van de streepjescode (EAN code) van de dvd, welke je bij nieuwe dvd’s op het hoesje vindt.

Indien je de code niet weet kun je ook even surfen naar bol.com, want deze website geeft bij elke dvd ook de streepjescode weer (handig als je films download en je dus geen streepjescode hebt). Nadat je de streepjescode ingevoerd hebt worden de gegevens uit de database gehaald.

Voer bij EAN code de streepjescode in. Zodra je de titel van de dvd ziet verschijnen, herkent dvd profiler de dvd. Je kunt vervolgens kiezen voor dvd “toevoegen”. In het volgende scherm kun...

je nog wat aanvullende gegevens toevoegen zoals aanschafprijs en valuta. Vind je dit overbodig dan kun je onderaan in het scherm een vinkje plaatsen bij “hier niet om vragen bij…ect”.

Klik op ok en je komt terug in het standaard scherm en vervolgens kun je verder gaan met het invoeren van je dvd’s. Nadat je dit gedaan hebt klik je rechtsonder in het scherm voor “Nu toevoegen : in bezit”. Nu worden alle dvd’s in de database van DVD Profiler opgeslagen.

 

Overige opties in DVD profiler

DVD Profiler kan nog veel meer. Zo kun je je hele collectie opslaan in een XML-bestand welke je weer kunt doorsturen naar vrienden en kennissen. Deze kunnen het bestand bijvoorbeeld openen in Excel. Kies hoervoor voor “bestand” en “exporteer profieldatabase”.

Daarnaast kun je met DVD profiler je collectie op verschillende manieren sorteren zoals op alfabet, speelduur, productiejaar of genre. Ook kun je aangeven welke dvd’s je besteld of gedownload hebt, en welke dvd’s je nog mist. Kortom, DVD profiler is zeker het proberen waard en een must voor de echte dvd freak.

 

Download dvd profiler

Lees meer over dit onderwerp:

Filed under: Films overig
Tags: dvd proviler

Comments

4 Responses to “DVD profiler, must have software voor dvd verzamelaars”
 1. surf zegt:

  Excellent site webmaster very intersting.

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 2. joe zegt:

  DVD Profiler ziet er goed uit.
  Het is de gratis versie.
  Waar halen ze hun inkomsten vandaan?

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

Geef jouw tips over dit onderwerp

*


Op de hoogte blijven de beste downloadsites? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief