Software en downloads

Onderstaande tabel geeft een overzicht van de verschillende beschikbare programma’s om bestanden zoals films, muziek en games te downloaden, te branden, te editten of te kopiëren.

De meeste programma’s zijn gratis te downloaden, enkele andere programma’s zul je een aantal dagen kunnen proberen, waarna je een betaalde versie zult moeten downloaden.


Programma’s om bestanden te downloaden

downloadABC client
ABC is een Bittorent client. Het is makkelijk te bedienen en je hoeft vooraf niets in te stellen

downloadAlt.binz
Alt.Binz is een binary nieuwslezer. Dit betekend dat je met dit programma bestanden uit nieuwsgroepen kunt downloaden.

downloadAres
Ares is een gratis filesharingprogramma waarmee via P2P (Peer to Peer) alle soorten bestanden onderling tussen gebruikers gedeeld kunnen worden.

downloadAzureus
Eén van de beste Bit Torrent applicaties, Je kunt met dit programma op een snelle maar eenvoudige manier downloaden via P2P en bittorrent.

downloadBitcomet
BitComet is een P2P programma waarmee je bestanden kan zoeken, uploaden en downloaden.

downloadBittornado
Bittornado een client om torrents te downloaden

downloadClickster
Met Clickster kun je supersnel zoeken naar je favoriete muziek. als je iets gevonden hebt dan kun je het voordat je gaat downloaden ook nog even luisteren

downloadDCPlusPlus/ DC++
Dit progrmma is vergelijkbaar met programmas als Gnutella en Emule. Het werkt via de P2P technologie en je kunt er films en muziek mee downloaden.

downloadeMule
eMule is een filesharing programma te vergelijken met Shareaza en Bitcomet. Je kunt met eMule allerlei bestanden uitwisselen en downloaden.

downloadFTD
FTD is een programma dat opgezet is door de de gelijknamige community. Met FTD laten gebruikers elkaar weten wat ze waar en wanneer op Usenet posten of ze attenderen elkaar op welk moment een leuke post in welke nieuwsgroep op Usenet staat.

downloadGrabit
GrabIt is een zeer makkelijke nieuwsreader vooral aan te raden voor beginners. Grabit is eenvoudig te bedienen en hierdoor wellicht het meest geschikte instapmodel van alle nieuwsreaders

downloadLimeWire
LimeWire is net zoals shareazaa een P2P (peer to peer) programma.Je kunt er muziek, software, video’s en televisie-series downloaden.

downloadMirc
mIRC (Internet Relay Chat) is van oorspromg een chat programma. Later is dit rogrammaook populair geworden aangezien het veel gebruikt wordt om bestanden te delen.

downloadNewsBin Pro
NewsBin Pro is een programma om te downloaden uit de binary nieuwsgroepen

downloadNewsLeecher
NewsLeecher is een nieuwsreader. Newsleecher heeft een makkelijke interface en tevens vele mogelijkheden om bestanden te downloaden. Geschikt voor gevorderde gebruikers.

downloadSABnzbd
Met dit programma kan je, net als met andere nieuwsreaders, uit binaries nieuwsgroepen op Usenet downloaden.Het programma wordt via je internetbrowser bediend.

downloadShareaza
Shareaza is een programma om bestanden te downloaden en uit te wisselen. Het werkt via de P2P technologie.

downloadSoulseek
Soulseek is een P2P-programma dat gebruikt wordt om muziekbestanden, zoals MP3’s, mee uit te wisselen.Vergelijkbaar met shareaza

downloaduTorrent
uTorrent is een bittorrent client gemaakt om bestanden via bittorrent te downloaden. Zeer eenvoudig en snelle client, geschikt voor beginnende alswel gevorderde gebruikers

Programma’s voor gebruik na het downloaden

downloadAlcohol 120%
Alcohol120% is een programma dat zgn images van cd’s kan maken. Dit betekend dat je een cd in zijn geheel naar je harddisk kan kopieeren en vervolgens van je harddisk kan opstarten. .

downloadBin2ISO
MEt Bin2ISo is het mogelijk om Bin bestanden om te zetten naar ISO bestanden

downloadDaemon tools of D-Tools
Daemon tools is software (net zoals Alcohol 120%) waarmee je een virtuele cd romspeler kunt maken. Je kunt dus complete (game) cd’s naar je harddisk copieeren en vervolgens opstarten

downloadImgBurn
Een erg simpel programma dat gemaakt is om image bestanden (iso, bin, etc) naar cd of dvd te branden.

downloadNERO burning ROM
Een van de allerbekendste programma’s om dvd’s en cd’s te branden

downloadPowerISO
PowerISO is een zeer uitgebreid programma dat ISO- bestanden kan openen, creëren, editten en verdelen en. Ook kun je met PowerISO de ISO bestanden naar je harddisk mounten zodat je ze vanaf je haddisk kunt benaderen. (virtueel station)

downloadQuickpar
Als er iets download uit newsgroups kan het voorkomen dat je download niet geheel compleet is. Quickpar repareert je bestand zodat je het alsnog kunt gebruiken.

downloadWinrar
Met winrar kun je bestanden inpakken en uitpakken.

downloadWinzip
Met Winzip kun je net zoals met Winrar bestanden inpakken en uitpakken.

Programma’s voor te kopieren en af te spelen

download CloneDVD
Met CloneDVD maak je perfecte kopies van DVD films met bijna geen kwaliteidsverlies.

download ConvertX2DVD
Programma om diverse bestanden om te zetten naar DVD formaat. Mogelijkheid om menu’s en ondertiteling toe te voegen aan je DVD.

download DivXToDVD
Zet videobestanden om naar dvd formaat zodat je je film op je dvd spele kan bekijken.Programma kan zelf niet branden maar hier kun je je eigen brandprogramma voor gebruiken.

download DVD Decrypter
DVD’s zijn vaak beveiligd zodat je ze niet zomaar kunt kopieeren. DVD decrypter kraakt deze beveiliging zodat je toch een reserve kopie op je harddisk kunt plaatsen.

download DVD Shrink
DVD shrink ript je dvd (kraakt beveiliging) en kopieert vervolgens je film naar een lege dvd of naar je harddisk

download DVDFab Decrypter
Wederom een dvd ripper welke de film van je dvd ript en zich niets van de beveiliging aantrekt. Vervolgens kun je een kopie van de dvd op je harddisk opslaan.

download Folder 2 Iso
Dit programma maakt een ISO bestand van de door jouw geselecteerd mappen op je harddisk. Wil je een dvd iso bestand maken dan selecteer je de map waar je je VIDEO_TS en de AUDIO_TS mappen in staan.

download GSpot
Dit programma analyseert avi-, mpeg- en vob-bestanden en geeft dan vervolgens aan welke video en audio codecs nodig zijn en of je deze geinstalleerd hebt.

download K-Lite Codec Pack
Om films en muziek op de juiste manier af te kunnen spelen heeft je computer de juiste codecs (drivers) nodig. Er zijn een enorme hoeveeldheid codecs beschikbaar. K-lite Codec PAck heeft de meeste voor je verzameld.

download Smartripper
MEt smartripper kun je (beveiligde) dvd’s naar je harddisk kopieren

download SRT to SSA Converter
Met dit programma kun je ondertitels in het SRT formaat converteren naar het SSA formaat.

download Virtualdub
MEt virtualdub kun je meerdere videobestanden samenvoegen tot een bestand

download VirtualDub Avery Lee Plugin
Een plugin voor virtualdub om ondertiteling toe te voegen.

download VLC media player
Een zeer goede vervanger van windows media player. In VLC media player zitten enorm veel codecs ingebouwd zodat je deze niet appart hoeft te downloaden.