De beste download sites op een rijtje

06/01/2010 door: Joost


image

Met al die commotie over downloaden leek het me wel toepasselijk om een recensie te schrijven over de verschillende torrent sites. The PirateBay mag dan wel binnenkort verdwijnen, mijn idee is dat het dweilen met de kraan open is omdat er veel en betere alternatieven zijn om te downloaden via bittorrent en tottents. Bij deze een overzicht!

BTJunkie – Beste keuze

http://www.btjunkie.org

Het grappige is dat BTJunkie een site is waar ik nog nooit van gehoord had. Hij haalde amper de top tien, maar bleek de grootste BitTorrent datatabase te hebben. BTJunkie categoriseert ook particuliere trackers die meestal snellere torrents van hogere kwaliteit hebben. Ik heb met de beheerder gesproken en die beweert dat hun succes te danken is aan het feit dat ze een automatische zoekmachine zoals die van Google op hun website hebben, die torrents van duizenden andere sites doorzoekt.

De site heeft ook een vernieuwde functie waarbij gebruikers BTJunkie dagelijks naar de nieuwe torrents kan laten zoeken en hun de resultaten te mailen. De website is snel met handige zoekopties en de lay-out doet aan Windows denken. Kortom, dit is mijn eerste keuze dankzij zijn gigantische database van actieve torrents. Petje af voor BTJunkie!

BitTorrent.com

http://www.bittorrent.com

Deze zoekmachine wordt beheerd door de oprichter van het BitTorrent protocol, Brad Cohen. De site mist een indexopgave en slaat de meeste torrents niet op hun eigen servers op. Waarschijnlijk komt dit doordat hun bedrijf in de Verenigde Staten ligt en dat ze zo proberen illegale activiteiten te vermijden. De zoekresultaten waren op z’n best redelijk en gaven alleen de meest banale informatie. Hun database lijkt vooral gebaseerd  op een paar grote databases uit deze top tien. Verder was tijdens onze testperiode de site een paar keer offline dus daar verliezen ze ook punten mee. Persoonlijk verwachtte ik meer van de ‘bedenker’.

BushTorrent & TorrentReactor

http://www.bushtorrent.com
http://www.torrentreactor.net

Ik was verbaasd toen ik erachter kwam dat deze twee sites dezelfde database en beheerder met elkaar deelden. De database is vrij groot met zeer flexibele en makkelijke zoekopties. De eerste zoekresultaten waren meestal wel goed maar tegen het einde van de lijst zaten er een paar irrelevante tussen. De zoekmachine biedt uitgebreide functies voor je zoekopdracht door je de mogelijkheid te geven om ze te combineren met OF of EN. TorrentReactor heeft duidelijk afgerekend met de advertenties, maar bevat wel pop-ups.

isoHunt

http://www.isohunt.com

Deze site is tot stand gekomen aan het begin van 2004 en begon aan een opmars dankzij de opheffing van Suprnova. De meeste torrents in hun database bleken binnen een week actief te zijn. De opties van de zoekmachine kun je zelf instellen aan de hand van een syntax vergelijkbaar met die van Google. De index zit een beetje vreemd in elkaar; hij is gesplitst in een sectie met isoHunt releases en een sectie met webreleases. De pagina is erg gebruikersvriendelijk en zit vol met JavaScript. IsoHunt staat tegenwoordig op de derde plek van meest populaire BitTorrent sites en...

wordt ook door het MPAA aangeklaagd.

Meganova

http://www.meganova.org

Een vrij eenvoudige site vol met UseNext-advertenties. De zoekopties zijn erg beperkt; de enige speciale optie die je hebt is het splitsen in categorieën. De database is één van de grootste maar het dagelijkse aantal toegevoegde torrents is wat aan de lage kant voor zo’n hoog getal.

Mininova

http://www.mininova.org

Dit is de op één na populairste BitTorrent site ondanks het feit dat ze een gemiddelde hebben van slechts één derde van wat andere sites te bieden hebben aan torrents. Snelheid, kwaliteit en eenvoud, dat is waar Mininova haar gebruikers tevreden mee houdt. Mininova was de grootste opvolger van Suprnova’s sluiting.

The Pirate Bay

http://www.thepiratebay.org

Pirate Bay is de grootste BitTorrent tracker in de wereld. Bekend door hun onverschillige houding jegens intellectuele eigendomsrechten, zijn ze een lichtend voorbeeld voor het neutrale internet. De webpagina is makkelijk te gebruiken en is efficiënt ondanks de beperkte opties. Hun database bestaat alleen uit torrents die geïndexeerd zijn in hun zoeksysteem, maar maak je geen zorgen: hun zoeksysteem bezit bijna 350.000 torrents.

Torrent Portal

http://www.torrentportal.com

Torrent Portal staat bekend om hun grote publiek van trouwe uploaders. Ze hebben het op één na grootste aantal inkomende torrents met 468.000 in hun database, dus ze hebben een vrij goede basis voor actieve torrents. De site is overladen met advertenties die minder worden als je lid wordt. Daarnaast biedt de zoekmachine handige opties voor zijn gebruikers.

TorrentSpy

http://www.torrentspy.com

TorrentSpy is de populairste BitTorrent site. Ze hadden de beste lay-out en eigenschappen van alle pagina’s die we getest hebben. Op de belangrijkste punten scoorden ze het laagst met slechts een gemiddelde van 640 nieuwe torrents per dag. Hier waren we verbaasd over omdat het de meest populaire site is, maar toch zo’n armzalige database bezit. De site heeft geavanceerde identificaties voor torrents zoals taal en ondertiteling die door de gebruikers zelf ingesteld zijn. Ook kunnen gebruikers torrents aangeven die bestanden bevatten waar een wachtwoord op zit. De site heeft behoorlijk wat advertenties en pop-ups. Ook worden ze momenteel aangeklaagd door MPAA.

Torrentz

http://www.torrentz.com

Torrentz lijkt op aan Bittorrent.com omdat ze de torrents niet op hun eigen servers opslaan, maar ze uitbesteden aan vele sites uit dit onderzoek. Dit is één van de weinige zoekmachines die je de mogelijkheid geeft om naar bestanden te zoeken binnen de torrent files zelf. Ze indexeren alleen torrents die als actief getest zijn met ten minste één seed, waardoor hun database de beste kwaliteit levert. Het is niet de beste optie voor wanneer je iets zoekt wat moeilijk te vinden is; torrents zonder seeds worden namelijk constant verwijderd.  

Lees meer over dit onderwerp:

Filed under: Downloaden

Comments

1.247 Responses to “De beste download sites op een rijtje”