De 10 populairste Torrent sites van 2011

14/07/2011 door: Joost


beste torrent sites 2011

Aan het begin van 2011 trok The Pirate Bay nog steeds de meeste bezoekers, gevolgd door Torrentz en IsoHunt. Demonoid vinden we op de vierde plek dankzij een jaar zonder langdurige downtime. LimeTorrents krijgt de eer van de beste nieuwkomer.

Wat is er hot in de wereld van BitTorrent in 2011? Op het eerste gezicht lijkt er wienig veranderd aangezien de top 3 identiek is aan die van vorig jaar. Maar wanneer we verder in de lijst kijken zien we toch wat dalers, stijgers, en een verrassende nieuwkomer.

Hieronder hebben we een lijst samengesteld van de 10 meest bezochte torrent sites van het begin van 2011. We hebben alleen publieke en Engelstalige websites opgenomen in de lijst. De lijst is gebaseerd op traffic rank rapporten van Compete en Alexa.

Als je op zoek bent naar downloads met hoge snelheid dan is een gratis Usenet trial wellicht een goed alternatief. Ken jij een goede publieke torrent website die niet in onze lijst staat? Laat het dan onderaan dit bericht in een reactie weten.

 

1. The Pirate Bay

The Pirate Bay is waarschijnlijk het meest bekende BitTorrent merk op het internet. De website is in 2003 opgericht en blijft groeien, ondanks de grote heksenjacht die enkele jaren geleden geopend is door de entertainment industrie.
http://thepiratebay.org/
Alexa Rank: 76 / Compete Rank: 412

 

2. Torrentz

Torrentz is al jaren de grootste BitTorrent meta-zoekmachine. Enkele weken geleden verwisselde de website haar .com domein voor een .eu domein, maar dit heeft de beoekersaantallen niet aangetast.
http://torrentz.eu/
Alexa Rank: 164 / Compete Rank: 927

 

3. IsoHunt

Vorig jaar was een moeilijk jaar voor IsoHunt aangezien het de eerste zoekmachine werd die van de MPAA een keyword filter moest implementeren. Ondanks deze tegenslag is IsoHunt nog steeds de derde grootste torrent website kijkend naar het aantal bezoekers. In 2011 hoopt IsoHunt van het keyword filter af te komen middels een rechtzaak.
http://isohunt.com/
Alexa Rank: 194 / Compete Rank: 2,154

 

4. KickassTorrents

KickassTorrents was de snelst groeiende nieuwkomer van vorig jaar en wist deze groei goed vast te houden gedurende heel 2010. De website heeft vele nieuwe features gelanceerd en blijft innoveren, nog steeds zonder enige vorm van advertenties op de site.
http://www.kat.ph/
Alexa Rank: 289 / Compete Rank: 897

 

5. BTjunkie

BTjunkie heeft een rustig jaar achter de rug, wat meestal goed nieuws is voor een website die opereeert in de BitTorrent niche. De enige tegenslag was dat Google de homepage van de website verwijderd had uit de zoekmachine door een DMCA klacht. Net als vorig jaar staat BTjunkie op  de vijfe plek.
http://btjunkie.org
Alexa Rank: 299 / Compete Rank: 987

 

6. Demonoid.me...

Dat wat onmogelijk was heeft toch plaatsgevonden. Demonoid heeft 2010 afgesloten met maar een minimale vorm van downtime vergeleken met weken en maanden van downtime in de voorgaande jaren. Enkele weken geleden kondigde de website aan te verhuizen van het .com domein naar een .me domein in eenr eactie op het nieuws dat de VS domeinen zou gaan opeisen.
http://www.demonoid.me/
Alexa Rank: 465 / Compete Rank: 1,647

 

7. ExtraTorrent.com

ExtraTorrent is een van die robuuste torrent websites die het nieuws niet vaak halen. In 2010 wist de website te blijven groeien en nu weet ExtraTorrent dan ook twee plaatsen te winnen in de lijst.
http://extratorrent.com/
Alexa Rank: 519 / Compete Rank: 2,208

 

8. TorrentDownloads.net

TorrentDownloads is vergelijkbaar met ExtraTorrent; een rechttoe, rechtaan torrent website die torrents biedt aan miljoenen gebruikers per maand.
http://www.torrentdownloads.net/
Alexa Rank: 736 / Compete Rank: 1,119

 

9. TorrentReactor

TorrentReactor wist vorig jaar een groot deel van de tech pers in de maling te nemen door aan te kondigen dat ze een Russische stad gekocht had. Dit was een van de betere PR stunts in 2010. De keerzijde is dat TorrentReactor wat verkeer verloren heeft door een Google penalty. Hierdoor verschijnt de website op plaats 9.
http://www.torrentreactor.net/
Alexa Rank: 1,088 / Compete Rank: 1,972

 

10. LimeTorrents.com

LimeTorrents is de beste nieuwkomer van 2010 wanneer we kijken naar het aantal bezoekers, wat een hoop belooft voor het komende jaar. De website werd een half jaar geleden gelanceerd en weet zich nu al in de top 10 te vestigen. Ook is het wat ironisch aangezien ‘Limewire’ een paar maanden geleden afgesloten werd.
http://www.limetorrents.com/
Alexa Rank: 1,160 / Compete Rank: 7,127 / Vorig jaar #na

 

Eervolle vermelding EZTV

Als er een website is die een eervolle vermelding verdient dat is het EZTV. De grootste TV-torrent groep wist zich bijna in de top 10 te vestigen, maar door seizoenspieken wist de website het net niet te halen. We moeten zeggen dat, in tegenstelling tot andere websites in de lijst hierboven, EZTV het niet zo afhankelijk is van zoekmachines als Google of BitTorrent meta-zoekmachines. EZTV heeft momenteel 30 miljoen bezoekers per maand en blijft groeien.
http://eztv.it/

Disclaimer: Ja, we weten dat Alexa niet perfect is en dat Compete ook zijn nadelen heeft, maar gecombineerd geven ze een goed inzicht wanneer je website vergelijkt in dezelfde markt.

Lees meer over dit onderwerp:

Filed under: Downloaden

Comments

One Response to “De 10 populairste Torrent sites van 2011”