Beveiligde dvd kopiëren met 1 muisklik! Foolproof handleiding

16/01/2008 door: Joost


 

Beveiligde dvd kopiëren

Er zijn een hoop handleidingen in de omloop mbt wat nu de beste manier is om een 1 op 1 kopie te maken van een DVD. Hiervoor heb je vaak verschillende programma’s nodig zoals dvdshrink, nero, ect etc, wat de werkwijze er niet bepaald makkelijker op maakt. Deze tutorial beschrijft de manier om een beveiligde dvd te kopiëren met slechts een paar klikken! Overigens mag je alleen een kopie van een DVD maken voor eigen gebruik, maar dat was vast al wel bekend!

 

Nogmaals, deze procedure is erg simpel. Om een 1 op 1 kopie van een dvd te maken gebruiken we het programma Ripit4me welke je hier gratis kan downloaden. Ripit4me maakt gebruik van 2 andere programma’s nl DVDshrink en DVDdecrypter. Deze programma’s download je hier en hier. Vervolgens installeer je alle drie de programma’s, Ripit4me bestaat maar uit 1 bestand dus hoef je eigenlijk niet te installeren.. Zo, het moeilijkste zit er op!

 

Start Ripit4me op. Kies achtereenvolgens Logs/setting => Preferences. In het onderste deel van het scherm zie je de “Path to program” opties: (fig. 1).

 

setup
Fig1: Path to program opties in Ripit4me

 

Met path to program geef je Ripit4me aan waar je dvdshrink en dvddecrypter op je harddisk geinstalleerd hebt. Normaal gesproken zal dit in de map “program files” zijn en hoef je niets te veranderen. Controleer dit toch even voor de zekerheid door op het vierkantje voor de opties te klikken en vervolgens het bestand DVDdecrypter.exe te zoeken en te selecteren. Ditzelfde doe je voor...

DVD Shrink.exe. Nogmaals, beide .exe bestanden vind je waarschijnlijk in c:\programfiles\dvd decrypter (of dvdshrink)

 

Nadat dit allemaal goed staat klik je op ok en kom je weer in het hoofdmenu van Ripit4me. Je kunt nu kiezen uit Wizard Mode of 1-clic-mode. De wizzard mode geeft meer instel mogelijkheden, gebruik dit als je iets meer bekend bent met DVD’s branden. Ik raad je aan om de “1 click mode” te gebruiken, dit werkt prima.

Nadat je op de “1 click mode” knop geklikt hebt kun je aangeven waar je de ruwe geripte dvd op je harddisk wilt opslaan.

 

opslaan dvd movie

Vervolgens klik je op next, en de rest gaat vanzelf. Afhankelijk van de snelheid van je computer wordt je dvd geript en in de map gezet die je aangemaakt hebt. Dit kan even duren. Na het rippen wordt er een nieuw scherm geopend. Bovenin dit scherm zie je de optie “Backup!” staan. Klik hierop en geef aan waar je de uiteindelijke film wilt opslaan. Iendien je nero hebt geinstalleerd kun je de dvd ook gelijk branden. Zoniet, zet de film (backup) dan weg op je harddisk en brand hem later met je brandprogramma.

Lees meer over dit onderwerp:

Filed under: Rippen en kopieren
Tags: dvd branden

Comments

75 Responses to “Beveiligde dvd kopiëren met 1 muisklik! Foolproof handleiding”