Beperkt jouw provider je downloadsnelheid via bittorrent?

11/04/2008 door: Joost


 

download via torrents

Het downloaden van films via bittorrent is enorm populair. Niet voor niets omdat dit samen met downloaden uit newsgroupen een van de snelste manieren is om grote bestanden zoals films binnen te halen.


De werking van bittorrent
BitTorrent maakt gebruik van een centrale locatie (de tracker) die zelf geen bestanden aanbiedt, maar gebruikt wordt om de downloads te coördineren. Om verbinding te kunnen maken met de tracker zul je een bittorrent client geïnstalleerd moeten hebben (zoals bijvoorbeeld utorrent) en daarnaast een torrent bestand moeten downloaden welke je bittorrent client verteld waar de tracker zich bevind.

Deze torrent bestanden vind je bv op websites zoals www.isohunt.com. Zodra je een torrent bestand gedownload hebt en vervolgens geopend hebt maakt deze verbinding met de tracker welke vervolgens bijhoudt welke gebruikers het bestand al hebben of nog bezig zijn met de download. Degene die het complete bestand al hebben gedownload en alleen nog maar uploaden, worden seeders genoemd. Degene die nog bezig zijn met het downloaden van het bestand heten leechers.

De snelheid van een download via torrents wordt bepaald door het aantal leechers en seeders. Hoe meer leechers en seeders, hoe sneller de download. Vooral...

bij populaire bestanden (zoals films) kan de snelheid behoorlijk oplopen.

Nu kan het zijn dat je internetprovider niet zo blij is dat jij via torrents download. Het kost nl behoorlijk wat bandbreedte en dataverkeer, iets wat redelijk kostbaar is. Om deze reden zijn er internetproviders die het downloaden via torrents aan banden leggen door het “afknijpen” van de verbinding. Hierdoor wordt de snelheid waarmee je kan downloaden ingeperkt.

Wil je nu weten of jouw internetprovider jouw downloads via torrents aan banden legt surf dan even naar deze wesbite. Klik onderaan de pagina op “start testing” en na een aantal minuten weet je of jouw verbinding ingeperkt wordt!

Lees meer over dit onderwerp:

Filed under: Downloaden
Tags: bittorrent

Comments

6 Responses to “Beperkt jouw provider je downloadsnelheid via bittorrent?”
 1. Piet Lebbing zegt:

  Dank voor je advies mbt tot test download via BitTorrent. Werkte uitstekend.

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 2. Joost zegt:

  thx Piet! En wat was het resultaat?

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 3. R. De Smedt zegt:

  Ondanks de positieve test, is bij mij bijna permanent het geel driehoekje zichtbaar en is de downloadsnelheid hoogstens rond de 30 kBs.
  Graag reactie. Mijn provider is sSarlet en ik vermoed dat zij het verkeer beperken.

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 4. monique wolf zegt:

  hallo
  ik kan films van bittorrent downloaden maar ik zou ze graag op een dvd willen branden hoe doe je dat, niet van nero dat lukt niet bij mij
  alvast bedankt
  grtjs monique

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 5. deXtrus zegt:

  “monique wolf Says:
  October 27th, 2009 at 19:42

  hallo
  ik kan films van bittorrent downloaden maar ik zou ze graag op een dvd willen branden hoe doe je dat, niet van nero dat lukt niet bij mij
  alvast bedankt
  grtjs monique”

  ehh nero doet t prima, gebruik je t niet goed en moet je op n nero forum zijn. maar er is niet 1 antwoord voor, ligt niet aan t programma maar hoe je hem gebruikt. een ander programma aanraden help niet als je die niet goed gebruikt, het is niet zo dat je “branden” klikt en elk formaat automatisch goed gebrand wordt. er zijn verschillende formaten (.avi, .xvid, .ogm etc), dus juiste instellingen gebruiken. misschien dat ImgBurn makkelijker voor je is. betwijfel het, maar is in ieder geval gratis.

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

 6. Carl zegt:

  Mijn eerste probleem is nu dat mijn internetsnelheid veel en veel te laag is. En dat komt door mijn provider… grrr. Ze doen hunbest om het op te lossen maar tot nu toe geen resultaat,

  Goede of slechte reactie? Thumb up 0 Thumb down 0

Geef jouw tips over dit onderwerp

*


Op de hoogte blijven de beste downloadsites? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief