10 alternatieven voor FTD

20/02/2011 door: Joost


Helaas, FTD is niet meer. Maar niet getreurd, er zijn talloze alternatieven voor handen. Bij deze een mooi lijstje. Weet jij er meer? Laat het weten in de comments!

 

Binreader

Binreader

Met Binreader kun je NZB (Newzbin) bestanden op een eenvoudige en veilige manier downloaden. Het programma heeft een interface die erg gebruiksvriendelijk is en bevat niet meer opties dan dat je nodig hebt. Op deze manier blijft het programma voor iedereen simpel en toch toereikend. Binreader is gratis, werkt automatisch en het is zelfs mogelijk of films die je nog aan het downloaden bent al te bekijken.
http://www.binreader.com/

BinTube

BinTube

BinTube is een nieuwsreader die alle functies die je maar nodig kunt hebben in een nieuwsreader bevat. Het programma werkt erg gemakkelijk, ondersteunt SSL, is snel en stabiel. Daarnaast voert BinTube automatische controles uit en kun je tijdens het downloaden al beginnen met het kijken van de film die je aan het downloaden bent.
http://www.bintube.com/

 

DBP

Het Dutch Binaries Program (DBP) is een programma dat speciaal ontwikkeld is om gemakkelijker content te kunnen vinden op Usenet. In het DBP kun je aangeven wat je gaat uploaden in Nieuwsgroepen. Daarnaast kun je ook een bestandsnaam ingeven. Voor mensen die jouw bestanden gaan downloaden, is deze informatie beschikbaar. Zo kan iedereen zien wat hij precies gaat downloaden.
DBP is helaas offline

Grabit

grabit

Met Grabit kun je op twee manieren downloaden: je kunt downloaden op de ouderwetse manier via headers en dergelijke, maar ook via NZB bestanden. Wanneer het nodig is dan repareert Grabit de bestanden die je gedownload hebt. Daarnaast wordt alles wat je download automatisch uitgepakt door Grabit in een map die jij kunt selecteren. Het programma is gratis, zit eenvoudig in elkaar en is daarom voor iedereen gemakkelijk te gebruiken.
http://www.shemes.com/

 

Newsbin Pro

newsbin pro

Het programma Newsbin Pro is een handig programma om bestanden als programma’s, films en foto’s van Usenet te halen. Het is mogelijk om met Newsbin Pro deze bestanden in delen van meerdere nieuwsservers te downloaden. Wanneer je alle delen hebt gedownload dan worden deze door Newsbin Pro weer in de juiste volgorde gezet. Er zijn downloads beschikbaar voor zowel de 32bit- als de 64bitversies van Windows. Daarnaast is Newsbin Pro in staat om bestanden automatisch te repareren en uit te pakken.
http://www.newsbin.com/download.htm

 

Newsleecher

newsleecher

Newsleecher is één van de betere programma’s om binary bestanden uit nieuwsgroepen te downloaden....

Newsleecher ondersteunt NZB bestanden, beschikt over een super search en controleert alles wat je binnenhaalt op volledigheid. Daarnaast is dit programma ook in staat om alles wat je binnenhaalt uit te pakken.

 

Ninan

ninan

Het mooie aan deze volautomatisch Usenet leecher is dat het programma geheel automatisch alles doet. Ninan download vanuit een NZB bestand dat je geïmporteerd hebt automatisch de files. Daarnaast repareert Ninan ze indien dit nodig is en verplaatst ze naar een map die jij vooraf opgeeft om ze ook nog eens voor je uit te pakken. Wanneer dit alles gebeurt is, zal Ninan alle gedownloade files – op de uitgepakte bestanden na – voor je verwijderen.
http://www.ninan.org/

 

NNTPGrab

Met NNTPGrab kun je bestanden van Usenet binnenhalen. NNTPGrab maakt gebruik van NZB bestanden. Daarnaast verwerkt het automatisch par2 bestanden en NNTPGrab raadpleegt ook meerdere Usenet servers voor je. Dit programma is in versie 0.5.0 te verkrijgen voor Windows, Mac OS X en Linux.
http://www.nntpgrab.nl/

 

NZBPlayer

nzbplayer

Met NZBPlayer hoef je niet langer te wachten tot een film of video gedownload is voordat je deze kunt bekijken. Je kunt met dit programma video’s en films namelijk streamen uit nieuwsgroepen (divx en xvid). Vooral wanneer je een datalimiet hebt, is de NZBPlayer een uiterst handig programma.
http://www.nzbplayer.com/

 

SABnzbd

sabnzbd

Met SABnzbd kun je zowel binary- als tekstbestanden downloaden van Usenet. Het programma is uitgebracht als een Opensource applicatie en het is beschikbaar voor zowel Windows als Mac OS X en Linux. Daarnaast heb je met SABnzbd de mogelijkheid om NZB bestanden in te laden. Vervolgens worden de goede files binnengehaald vanuit Usenet.
http://sabnzbd.org/

 

Spotnet

spotnet

Spotnet lijkt op FTD en de database van Spotnet is gevuld met dezelfde spots als FTD. Er is echter een groot verschil met de database van FTD en dat verschil is dat de database van Spotnet volledig decentraal is opgezet. Dit komt doordat Spotnet draait op Usenet.
Spotnet heeft geen officiele site en is te downloaden via newsgroups of via:

http://www.snelrennen.nl/spotnet/

Heb jij mooie aanvullingen op dit lijstje? Laat het dan zeker even weten in de comments!

Lees meer over dit onderwerp:

Filed under: Downloaden

Comments

66 Responses to “10 alternatieven voor FTD”